(KURIR TV) Vanredna konferencija KK Partizan: Trener Miroslav Nikolić ima podršku kluba! Zagorac još nije potpisao
Foto: Printskrin

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA OSTOJE MIJAILOVIĆA

(KURIR TV) Vanredna konferencija KK Partizan: Trener Miroslav Nikolić ima podršku kluba! Zagorac još nije potpisao

Košarka -

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović na vanrednoj konferenciji za medije rekao je da trener Miroslav Nikolić ima punu podršku kluba, da će Samardo Samjuels biti sankcionisan i da Rade Zagorac još nije potpisao ugovor.

Ostoja Mijailović je na početku obraćanja poručio novinarima:

"Moju izjavu možete dobiti samo na konferencijama za medije. Ne želim dajem paušalne odgovore niti da odgovaram na poruke novinara".

Predsednik crno-belih je dodao:

"Pre svega da se zahvalim navijačima koji nam daju veću podršku poslednjih 20 dana. Bio sam svestan da će očekivanja navijača biti veća nego u prethodnom periodu, a ona su veća od realnosti".

Osvrnuo se i na povike pojedinih navijača: "Muto, odlazi".

"Upravni odbor odlučuje - Muta Nikolić ima podršku kluba. Ima ugovor na tri godine i odlično radi svoj posao. Navijači moraju da imaju strpljenja", rekao je Mijailović i dodao:

"Ovo je težak proces, ali svestan sam čega sam se prihvatio".

foto: Printskrin

Samardo Samjuels je posle meča sa Albom izazvao više incidenata. Vređao je trenera Nikolića, Partizan...

"KK Partizan ima disciplinski pravnilnik, po kome se postupa u ovakvim situacijama. Nijedan igrač nema pravo da se ponaša van okvira potpisanog ugovora. Samardo je oko 20 dana u klubu, a već danas je primio platu za prošli mesec. Plate su redovne svima u klubu, što je praksa od mog dolaska".

"Ja sam sportista kao i oni, i nije na mestu da bilo ko od sportista daje takve izjave. Ne podržavam takav revolt. Ako želimo da nešto tako kažemo, moramo da znamo da to nosi odgovornost. Navijači i mi u klubu smo ga prihvatili jako dobro. Njegovim ugovorom je definisano da je to nedopušteno. Nikome to neće biti dozvoljeno da se tako ponaša".

Mijailović je dodao da pregovori sa Zagorcem i njegovim menadžerom i dalje traju, ali nije hteo da otkriva detalje zašto su se odužili.

"Pregovori su tekli do danas i mi nismo potpisali ugovor. Molim vas da u budućnosti o tome razgovarajte samnom. Ti pregovori nisu završeni. Ja želim najbolje klubu, a menadžer svom igraču. Ne mogu da kažem da su nam ponuđeni uslovi štetni za Partizan, ali mogu da budu bolji".

"Mnogo bi lakše bilo gotovo da se ta vest nije pojavila u medijima. Šta god da kažem o detaljima, situaciju mogu načiniti gorom".

"Stvorila se atmosfera da Partizan neće postojati ako Zagorac ne potpiše. Mnogo stvari mora da se složi da bi potpisao iako je nesporna njegova želja".

Zagorac nije jedini sa kojim crno-beli pregovaraju.

"Mi pregovaramo sa još dva vrhunska igrača".

Ne želi Mijailović da se meša u rad struke, ali je rekao:

"Treba nam pozicije dva i četiri, možda i još jedan centar. Naše ambicije ove sezone nisu vezane za Evropu, već da budemo među prva četiri u ABA ligi. Ne želimo da dovodimo igrače koje ne možemo da platimo, pa da za tri, četiri godine nekome BAT dođe na naplatu".

Prvi čovek Partizana reagovao je na izjave predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

"Ne mogu da shvatim da pojedini klubovi i pojedinci žele loše Partizanu. Uvek ću se u budućnosti truditi da Partizan bude uspešan i jak, a ne da komšijski klubovi budu loši. Mi ulažemo velku energiju. Želimo podršku celokupne crno-bele javnosti".

"Ne želim da kažem da je to samo Crvena zvezda. Ne želim nikoga pojedinačno da prozivam. I Zvezdi i Budućnosti želim sve najbolje, ali pre svega Partizanu. Ne treba da urušavamo tuđi sistem da bi nama bilo bolje. Dovoljno je teška situacija u srpskom sportu, gde je uvek mnogo veća želja od realnosti. 'Dabogda našao meru u svemu', kaže srpska poslovica i mi ćemo to pokušati iako nam svakodnevno guraju klipove u točkove".

Partizan je pod zabranom registracije igrača zbog sankcije BAT usled dugovanja prema Kevinu Džonsu.

"Mi BAT stalno imamo za vratom. Moraćemo da rešimo tu presudu kako bismo mogli da registrujemo nove igrače. Ja ne dugujem nikom ništa, jer nisam bio u Partizanu kada su dugovi nastali. Ako poverioci misle da mogu da nas pritisakju preko BAT-a i sudova, treba da znaju da time otežavaju naplatu".

Na kraju je Ostoja Mijailović prokomentarisao i kaznu koju je trener Muta Nikolić dobio od ABA lige "zbog vređanja rukovodstva lige", a tom prikikom je pominjao "Čabarkapu i Čovića.

"Ako Partizan smeta pojedincima ili klubovima, postoji drugi način da se to kaže. Partizan će imati bolje rezultate nego poslednje dve, tri godine, kome god to smetalo", zaključio je Ostoja Mijailović.

foto: Printskrin

Partizan je danas doveo kadetskog reprezentativca Đorđa Pažina.

"On ima 16,5 godina, ali će kombinovano trenirati sa prvim timom i juniorima. On neće biti jedini mladi igrač koga ćemo dovesti", rekao je direktor Partizana Dejan Kijanović.

kurir.rs / kurir sport

foto: Beta/Ivica Veselinov

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Šta se dešava u Partizanu? Treba li Nikolić da ostane?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track