(VIDEO) HJUSTON DEMOLIRAO FENIKS: Harden ubacio 48 poena, Boston preko šampiona do 14. pobede u nizu
Foto: Tanjug/AP

pao je i golden stejt

(VIDEO) HJUSTON DEMOLIRAO FENIKS: Harden ubacio 48 poena, Boston preko šampiona do 14. pobede u nizu

Košarka -

Košarkaši Bostona upisali su i 14. uzastopnu pobedu u NBA ligi, pošto su prošle noći bili bolji od Golden stejta sa 92:88.

Boston su do pobede predvodili Džajlen Braun sa 22 poena, Al Horford je dodao 18 poena i 11 skokova, a Kajri Irving 16 od čega je 11 postigao u poslednjoj četvrtini.

U poraženom timu se istakao Kevin Durent sa 24 postignuta poena.

Aktuelni šampion NBA lige je tokom druge četvrtine imao i 17 poena prednost, ali se Seltiksi nisu predavali, pa su već do poluvremena stigli na minus pet.

Golden stejt je dobru igru sa početka meča ponovio i u trećoj četvrtini, nakon pet minuta igre ponovo je stekao 17 poena prednosti (66:49), ali Boston uspeo da do isteka tog dela igre izjednači (68:68).

U poslednjoj deonici se igralo koš za koš, a meč su desetak sekundi pre kraja sa linije za slobodnja bacanja rešili Irving i Džejson Tejtum.

Košarkaši Hjustona pobedili su Finiks sa 142:116 predvođeni Džejmsom Hardenom koji je ubacio 48 poena.

Hardena je najbolje pratio Rajan Anderson sa 24 poena, a dabl dabl učinak imali su Klint Kapela sa 12 poena i 10 skokova i Kris Pol sa 11 poena i 10 asistencija.

U redovima Finiksa najbolji je bio Troj Danijels sa 23 poena, dok je Greg Monro ubacio tri poena manje. Devin Buker je meč završio sa 18 poena i 10 uspešnih dodavanja.

Hjustonu je ovo bila 12 pobeda na 16 utakmica, dok Finiks sada ima skor od pet pobeda i 11 poraza.

Beta, foto: Tanjug/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track