IZ PIONIRA NA KROV SVETA: Košarkaši Srbije večeras (20.00) igraju s Austrijom
Foto: Dado Đilas

Spektakl

IZ PIONIRA NA KROV SVETA: Košarkaši Srbije večeras (20.00) igraju s Austrijom

Košarka -

Košarkaška reprezentacija bez asova iz NBA i Evrolige počinje kvalifikacije za Mundobasket u Kini, a selektor Aleksandar Đorđević veruje u igrače koje je pozvao

Košarkaši Srbije danas (20.00, RTS) počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Rival Austrija je velika nepoznanica ne samo za širu javnost već i za stručni štab sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem na čelu. Ipak, Sale Nacionale ističe da ne treba potceniti današnjeg protivnika, bez obzira na to što nisu neko zvučno košarkaško ime.

Đorđević: Jasan cilj

- Bez obzira na to što nisu poznati, oni su najbolji u svojoj zemlji i prilazimo im s najvećim respektom. Spremni su i timski i individualni snimci, šta ćemo mi igrati i slično. Svi su tu, znaju svoje zadatke iz stručnog štaba i da ne pitam za pojedinosti. Već mi kažu da je sve spremno. Preterane informacije su kontraproduktivne, pa neke sklanjamo, da igrači ne gube košarkaški instinkt i da pokažu talenat. Videćemo da li ćemo uspeti ili ne, jer se i mi prvi put susrećemo sa ovakvim stvarima - istakao je Đorđević.

Milan Mačvan, foto: EPA

Mačvan: Oprez

Kapiten „orlova“ Milan Mačvan rekao je da stariji igrači treba da budu od pomoći mlađim kako bi se što pre adaptirali na sistem koji funkcioniše u reprezentaciji.

- Drago nam je što smo se ponovo okupili. Moramo da se dobro spremimo za ovo specifično takmičenje. Rivali nisu atraktivni, ali su neugodni. Pozvao bih sve navijače da nas podrže i dođu. Novajlije su svesne ozbiljnosti situacije. Ima i iskusnih, koji su igrali u reprezentaciji, a mladi su igrali za mlade selekcije. Na nama starijima je da pomognemo da se uklope, jer su ove kvalifikacije veoma bitne - poručio je Mačvan.

ONI ĆE NOSITI DRES SRBIJE

Milan Mačvan (Bajern)

Stefan Peno (Alba)

Ilija Đoković (Borac Čačak)

Milenko Tepić (Brindizi)

Aleksa Radanov (FMP)

Aleksa Avramović (Vareze)

Ivan Paunić (Tofaš)

Vanja Marinković (Partizan)

Dejan Todorović (Bilbao)

Marko Simonović (Zenit)

Sava Lešić (Otinger)

Stefan Birčević (Istanbul)

Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons)

Đorđe Gagić (Ješilgiresun)

Svaka čast

SALE JAČI ZA ZVEZDINE IGRAČE

Košarkaški klub Crvena zvezda odlučio je da njeni igrači mogu da budu na raspolaganju selektoru reprezentacije Srbije Aleksandru Đorđeviću za nastupe u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine u Kini.

Aleksandar Đorđević, foto: Dado Đilas

U skladu s pozivom, „orlovi“ će biti jači za Branka Lazića, Nemanju Dangubića i Nikolu Jovanovića u mečevima protiv Austrije i tri dana kasnije protiv Gruzije.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Dado Đilas, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pa dokle bre? Sudija Anđelovski onovo na terenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track