Košarkašice Srbije bolje od Estonki

Košarkašice na putu za Eurobasket

Košarkašice Srbije bolje od Estonki

Košarka -
U sledećoj utakmici reprezentacija Srbije će u subotu (18 Hala sportova), u Beogradu dočekati do sada neporaženu ekipu Crne Gore

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Kragujevcu selekciju Estonije sa 101:50 (32:7, 23:13, 18:16, 28:14) u utakmici petog kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranicama selektorke Marine Maljković ovo je bila druga pobeda u kvalifikacijama, a uz to su doživele i dva poraza.Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Ana Dabović sa 26 poena. Posle ubedljive pobede nad Estonijom, selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković imala je razloga da bude zadovoljna.

"Čestitam Estoniji na dobroj borbi. Znamo da su oni mlad tim, odigrali su borbeno kako znaju. Veliko hvala navijačima i Kragujevcu. Pokazalo se kao pun pogodak što seniorska reprezentacija obilazi gradove po Srbiji. Posle Smedereva, i Kragujevac je pokazao kako ljudi vole košarku i kako navijaju. Pohvalila bih igračice i trenere iz RTC čiji se kamp poklopio sa našom utakmicom u Kragujevcu. Mnogo su te devojčice uživale u utakmici, a to je ono što želimo da napravimo, da gledaju seniorsku reprezentaciju, da uživaju i da što više devojčica trenira košarku. Što se tiče utakmice, bolji smo od Estonije, a kompletna slika o kvalitetu naša dva tima će se videti posle revanša na njihovom terenu", rekla je Maljkovićeva

U sledećoj utakmici reprezentacija Srbije će u subotu (18 Hala sportova), u Beogradu dočekati do sada neporaženu ekipu Crne Gore. Sledi duel sa Poljskom, a zatim gostovanje Švajcarskoj i Estoniji, pa je realno očekivati da će naš nacionalni tim zauzeti bar drugo mesto u grupi i izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track