BIO SAM UŽASAN: Ročesti svestan da je zabrljao protiv Baskonije
Foto: Beta

ISKREN

BIO SAM UŽASAN: Ročesti svestan da je zabrljao protiv Baskonije

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde posle poraza od Baskonije pali na dno tabele Evrolige, a iskusni plejmejker za peti uzastopni poraz krivi i sebe

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i peti uzastopni poraz u Evroligi.

Crveno-beli su u 9. kolu izgubili od Baskonije sa 85:81 u polupraznoj Areni (5.467 gledalaca), i tako ostali na samo dve pobede u dosadašnjem delu Evrolige.

Mnogo se očekivalo od Tejlora Ročestija jer bez njegove dobre igre Zvezda ne može da se nosi sa evroligaškim ekipama. Ročesti je, blago rečeno, bio pogubljen, iz igre je šutirao 2-12 i ovo je jedna od njegovih najgorih partija, ne samo u Zvezdi nego u evropskoj karijeri.

- Nisam igrao dobro, nisam bio u skladu sa svojim standardima. Drugi su iskočili, ali nismo imali sreće da pobedimo. U drugom poluvremenu smo zaigrali bolje, onako kako bi trebalo. Sada moramo da se spremimo za gostovanje Realu, što je veoma težak zadatak za nas. Moramo da stegnemo odbranu - svestan je Ročesti.

foto: Dado Đilas

Krilni centar Zvezde Milko Bjelica smatra da je njegova ekipa ponovo imala dosta oscilacija u igri, što je glavni razlog još jednog lošeg rezultata u ovom takmičenju.

- Tokom prvih 20 minuta dozvolili smo Baskoniji dosta lakih poena i oni su napravili razliku. U nastavku - drugačija slika, dobro smo reagovali, bili dosta bolji, čak uspeli i da povedemo, ali onda smo u odlučujućim trenucima primili neke trojke - kazao je Bjelica.

Minus u Areni

ZVEZDA SE VRAĆA U PIONIR

Košarkaši Crvene zvezde se vraćaju u dvoranu „Aleksandar Nikolić“ od sledećeg meča na domaćem terenu, 8. decembra, protiv Efesa.

Uprava kluba je poslala dopis Evroligi u kojem traži da opet zaigra u Pioniru. Srpski šampion je zbog slabe posete na gubitku kad nastupa u Areni, ali je zbog održavanja fajnal-fora u najvećoj beogradskoj dvorani bio primoran da tamo ugosti najjače evropske timove.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Dado Đilas, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track