Ivković precrtao Veličkovića i dodao Štimca

Selektor odlučio

Ivković precrtao Veličkovića i dodao Štimca

Košarka -
Sa prvobitnog spiska ispali su Mladen Jeremić, Andrija Milutinović, Novica Veličković, Stefan Marković i Kosta Perović, a naknadno su pozvani Vladimir Štimac i Vladimir Micov

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković skratio je spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za Eurobasket 2013.

Sa prvobitnog spiska ispali su Mladen Jeremić, Andrija Milutinović, Novica Veličković, Stefan Marković i Kosta Perović, a naknadno su pozvani Vladimir Štimac i Vladimir Micov. Selektor je spisak skratio na za sada 21 ime, a takođe je kompletirao i stručni štab koji će raditi sa načim igračima.

Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Vladimir MIcov, Vladimir Lučić, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Milovan Raković, Miroslav Raduljica, Dejan Musli, Mile Ilić, Vladimir Štimac.

Ivković se odrekao nekih igrača, jer kako je rekao oni nisu u stanju da odgovore potrebama kvalifikacionog ciklusa.

"Posle dugih analiza i kompletnih lekarskih pregleda informacija je da ti igrači nisu spremni i da ne mogu da započnu ciklus priprema i da dostignu vrhunsku formu", izjavio je Ivković.

Tu informaciju potvrdio je i doktor našeg nacionalnog tima Dragan Radovanović.

"Postoje zdravstveni problemi koje su igrači doneli iz prethodnih sezona. Po dolasku u Beograd napravili smo konzilijarne preglede da utvrdimo da li su u mogućnosti da igraju ili ne i da izdrže napore priprema i utakmica. Na osnovu svih pregleda i analiza koje smo uradili tri igrača, Veličković, Marković i Perović, nisu u mogućnosti da odgovore zahtevima reprezentacije i potrebno je da se njihovi problemi u naprednom periodu reše. Njih trojica ne mogu da budu u ovom ciklusu na raspolaganju, znate da je i prošle godine bilo problema sa povredama, ali ovoga puta ova tri igrača nisu u mogućnosti da počnu pripreme i odgovore zahtevima koji su potrebni", izjavio je dr Radovanović.

Selektor Ivković je dodao da se sa ovako teškom situacijom nije susreo u dosadašnjem vođenju reprezentacije, još iz vremena SFRJ.

"Nisam očekivao da će povrede biti toliko ozbiljne. Prilikom saopštavanja prvog spiska naveo sam da moramo ozbiljno da shvatimo kvalifikacije. Ovo bi trebalo da bude jedna prekretnica za nas, imamo iskustvo iz kvalifikacija i grupa nam je teška. Bićemo izuzetno oslabljeni, ali timskim duhom možemo to da nadoknadimo. Ipak, moramo dobro da radimo. Nikada nisam bio u situaciji da ne mogu da računam na trojicu nosilaca igre, posebno Veličkovića koga smo prošle godine pokušali da osposobimo i nismo uspeli, izjavio je razočarano Ivković.

Kompletiran je i sastav stručnog štaba reprezentacije sa pomoćnim trenerima Aleksandrom Kesarom, Vladom Vukoičićem i Goranom Topićem.

"Nemamo profesionalnog trenera u Savezu, teško je da se obezbede najkvalitetniji treneri koji bi mogli da provedu više od dva meseca na pripremama. Do prekjuče je Ocokoljić bio kandidat, ali je potpisao profesionalni ugovor. Aco Petrović je pred potpisivanjem novog ugovora u Rusiji. Aleksandar Kesar ostaje kao pomoćnik, a imamo dobru situaciju da je trener iz naše lige Vlada Vukoičić prihvatio kompletan program, on će da bude takođe pomoćnik. Naši mlađi treneri koji su bili do sada uz reprezentaciju Gvozdić i Nikitović su potpisali ugovore i već početkom avgusta moraju u svoje klubove, tako da smo to rešili uključivanjem Gorana Topića".

Pored gore navedenih, u stručnom štabu reprezentacije radiće i trener za fizičku pripremu Duško Marković, već spomenuti dugogodišnji doktor naše reprezentacije Dragan Radovanović zajedno sa kolegom dr Nebojšom Mitrovićem, fizioterapeuti Dušan Sajić i Velibor Kosanović, Nebojša Ilić biće vođa tima, a popularni Jovica Aničić ekonom ekipe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track