HIT U NBA Nikola Jokić: Meloun me stalno pita za konje u Somboru!
Foto: AP

Nezamenjiv u Denver nagetsima

HIT U NBA Nikola Jokić: Meloun me stalno pita za konje u Somboru!

Košarka -

Srpski košarkaš otkrio anegdote vezane za svoju saradnju s trenerom koji je letos posetio Srbiju i grad Sombor

Denver je svoj „naget“ (zlatni grumen) pronašao u liku Srbina Nikole Jokića, a odluka trenera Majkla Melouna da na njemu gradi budućnost ekipe prija navijačima tima iz Kolorada.

Popularni Džoker nije kupio fanove samo nestvarnom igrom za jednog dugajliju već i nesvakidašnjim smislom za humor. Možda je Nikola upravo zbog toga sve češće u medijima. Nedavno je telefonski dao intervju za jednu od najslušanijih radio-emisija, koju vodi bivši igrač Denver Nagetsa Skot Hestings. Pored ostalog, Jokić se osvrnuo na nešto što se verovatno nije desilo u istoriji NBA, da trener poseti rodni grad jednog evropskog igrača.

Ipak, počelo je šalom:

- Nikola, nismo ništa ručali, možda bi mogao da nam doneseš po sendvič - počeo je Hestings, ali se Srbin nije dao iznenaditi:

- Neeee... evo, platiću ti ručak u avionu.

Voditelja su najviše zanimali odnos s trenerom Majklom Melounom i njegov odlazak u Sombor.

- Tokom sezone nemamo mnogo vremena da pričamo o stvarima koje nisu vezane za košarku. Nas dvojica imamo dobre odnose, on veruje meni, a ja njemu. Zato sam hteo da se bolje upoznamo. Pričao sam mu o Somboru, životu u Srbiji, mojim konjima i hteo sam da to vidi i da iskoristimo vreme za druženje - odgovorio je krilni centar.

foto: Shutterstock

Na pitanje kako najradije provodi slobodno vreme s braćom, odgovara uz smeh:

- Svađamo se i bijemo! Posebno sa srednjim bratom, pošto je stariji jači od mene. Šalim se, oni su uz mene, podržavaju me u svemu. Ponekad mi spuste kad igram slabo, braća ko braća...

Najbolji asistent među centrima

MOGAO BIH BITI SEBIČNIJI

Nikola je u odsustvu povređenog Milsapa preuzeo još veći teret na sebe. Često više razmišlja o saigračima, pa otud i pitanje zašto nije malo sebičniji.

- Pa, i trener mi u nekim situacijama kaže da treba da šutnem, a ne da asistiram, ali kad osetim da saigrač ima prostor, jednostavno osećam da je bolje da dodam. Takav sam, takva je moja igra. Znam da bih mogao da budem sebičniji, ali onda to ne bih bio ja. Kad pobedimo, onda nema potrebe pričati o tome - rekao je Jokić.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: AP, Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ma kakav Mundijal!? Ovo je na Balkanu važnije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track