SEZONA ZA ZABORAV: Partizan nije bio gori u ovom veku
Foto: Dragan Kadić

Crno-beli baš u kanalu

SEZONA ZA ZABORAV: Partizan nije bio gori u ovom veku

Košarka -

Učinak u Evrokupu i ABA ligi već sada govori da će ovo biti loša sezona

Samo jedna pobeda u Evrokupu i polovičan učinak u ABA ligi za košarkaše Partizana čini jednu od najgorih polusezona u ovom veku!

Sve podseća na onaj period s polovine 2000-ih, kad su crno-beli u Evropi prolazili ko bosi po trnju, odnosno kad su uspevali da zabeleže samo dve pobede u sezoni, mada su igrali u jačem takmičenju - Evroligi. Ali tada je klub iz Humske blistao u domaćoj ligi i, uprkos katastrofi van granica naše zemlje, uspevao da osvaja domaće trofeje.

foto: Printscreen

Crno-beli su iz Litvanije ispraćeni sa još jednim teškim evroporazom, Lijetuvos Ritas u 7. kolu Evrokupa nije imao nikakvih problema s Partizanom, koji je nekad ulivao strah svakom evroligašu. Čini se da su i navijači zapali u neku vrstu letargije, jer svetla na kraju tunela nema.

Igra ekipe zadovoljavajuća je samo donekle, i to u napadu, dok je defanziva katastrofalna. Borbe na sopstvenom delu terena, koja je nekad bila zaštitni znak crno-belih, sada gotovo da nema. Neverovatno zvuči činjenica da u ABA ligi više poena prima samo MZT, dok u Evrokupu od Partizana nema gorih po tom pitanju. Jedina pozitivna stvar je davanje šanse mlađim igračima, mada bi Pecarski morao da dobije više minuta.

foto: Beta

Nema otkaza

MUTA NIJE KRIV

Iako čaršija spekuliše da će Muta Nikolić dobiti otkaz, predsednik Ostoja Mijailović kaže da ne razmišlja o smeni trenera. Ipak, ako Partizan nastavi seriju loših rezultata, moguć je rastanak pre Nove godine.

Kurir / P. G.

Foto: Dragan Kadić, Beta, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Niko o tome ne priča a ovo je najvažniji momenat sa utakmice Zvezda -Keln

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track