(VIDEO) ZVEZDI MARATON U MITROVICI: Crveno-beli posle haosa, tuče i više od 2 sata košarke dobili Megu
Foto: ABA Liga

ABA LIGA

(VIDEO) ZVEZDI MARATON U MITROVICI: Crveno-beli posle haosa, tuče i više od 2 sata košarke dobili Megu

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Megu (90:85) u meču 13. kola regionalne ABA lige

Meč u Sremskoj Mitrovici trajao je više od dva sata, a obeležili su ga 77 slobodnih bacanja, nekoliko nesportskih grešaka, metež na terenu, isključenje tim menadžera gostiju Nebojše Ilića...

Izabranici trenera Dušana Alimpijevića su do novog trijumfa, 11. u regionalnom takmičenju, stigli posle velike borbe i mnogo preokreta. Imali su košarkaši Zvezde u dobrom delu meča dvocifrenu prednost, vodili su i sa 22 poena razlike početkom treće četvrtine, ali su je brzo izgubili, pa se meč rešavao u neizvesnoj završnici.

U Sremskoj Mitrovici je viđeno mnogo prekida, faulova, koškanja igrača, pa je meč trajao više od dva sata i bila je to najduža utakmica ove sezone u regionalnom takmičenju, a koja je rešena posle 40 minuta.

Blistao je odlični Džejms Feldin, koji se probudio u drugoj deonici i na kraju je imao čak 23 poena.

Dobru partiju je pružio i Tejlor Ročesti, koji je došao do 15. U redovima Mege najbolji je bio Aleksandar Lazić sa 17 poena.

Tok meča

Na samom početku minut ćutanja zbog smrti delegata lige Nebojše Miloševića.

1 / 8 Foto: ABA Liga

Prva četvrtina

Prve poene postigao je Mušidi. Na drugoj strani prve poene upisuje Dangubić. Ročesti je na isteku drugog minuta doneo Zvezdi prvo vođstvo 4:2. Zvezda je na startu serijom 10:0 uspostavila kontrolu rezultata.

Na polovini igre u prvoj deonici, Mega je uspela da uhvati priključak i smanji na 12:7. Inače, uvodne minute obeležilo je zakucavanje Pera Antića.

Posle koša Enisa Zvezda je u sedmom minutu imala 12 poena viška 19:7.

Dva minuta pre kraja četvrtine Mega je trojkama Sinovca i Lazića i serijom 12:0 izjednačila na 19:19, a posle greške Jankovića imala i napad za vođstvo.

Mega je posle serije dobrih poteza Jovičića uspela da povede drugi put na utakmici. Tim Dejana Milojevića je u seriji, koja traje nekoliko minuta i zbog koje je Alimpijević vrlo besan na košarkaše Zvezde.

Prva četvrtina okončana je rezultatom 25:24 za domaći tim.

Druga četvrtina

Na startu druge četvrtine oba tima su postizala poene iz igre pod košem ili slobodnih bacanja. To je trojkom na isteku trećeg minuta prekinuo Enis. U tom momentu Zvezda je vodila 34:29.

Zvezda je do polovine druge četvrtine uspela da se odlepi i povede 38:31. U naredna tri minuta tim trenera Alimpijevića je imao i dvanaest poena viška 47:35, a prvo poluvreme, koje je obeležilo mnogo prekršaja završeno je rezultatom 51:38 za goste.

Treća četvrtina

Nastavak meča počeo je poenima Feldina. Posle početne serije Zvezde od 4:0 Milojević je zatražio minut odmora. U 23. minutu gosti su posle trojke Fedina stigli do 20 poena prednosti 58:38.

Mega je na to uzvratila mini serijom 5:0, pa je Alimpijević zatražio minut odmora. Do kraja treće četvrtine Zvezda je imala problema sa realizacijom (za šest minuta ubacila je svega 4 poena), što je Mega iskoristila i gotovo se potpuno vratila u meč. Pred poslednji kvartal bilo je 66:59 za Crvenu zvezdu.

Četvrta četvrtina

Posle dva minuta igre, Mega je smanjila na 68:64, ali je Milko Bjelica pogodio trojku za goste. Loš šut je na startu poslednjeg kvartala na obe strane. Ročesti je na polovini četvrtine ubacio trojku za 77:68.

Polovinom poslednje četvrtine došlo je di velikog sukoba na parletu. Svemu je prethodio faul Bitadzea nad Lesorom, koji je doživeo težak pad. Nakon toga obe klupe su se našle na terenu, gužva he potrajala nekoliko minuta.

kada je meč nastavljen Mega je minut i 20 sekundi pre kraja posle trokjke Lazića smanjila na 85:80, uspela da se odbrani, ali je zatim Čančar napravio korake, a trener Milojević dobio tehničku grešku. To su dva detalja, koja su posle svega i odlučila meč.

Tok meča

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da ekipa spremno dočekuje meč pozvao na oprez.

"Mega gaji prepoznatljiv stil igre, sa poznatim sistemom trenera Milojevića koji to odlično radi godinama. Mi ulazimo u ovu utakmicu posle nekoliko treninga i to je bila dobra situacija za nas, treninzi su nam bili neophodni i zbog uklapanja novog igrača Dilana Enisa. Utakmice sa Megom su tradicionalno zanimljive i to je nešto što će nas dodatno pozvati na opreznost", rekao je trener crveno-belih za klupski sajt i dodao da Ognjen Dobrić zbog povrede neće biti na raspolaganju dve nedelje, dok će Pero Antić uprkos prehladi biti u sastavu.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić istakao je da očekuje dobru utakmicu i nastavak serije pobeda u regionalnom takmičenju.

"Položaj Mege u ABA ligi nas ne zavarava, posebno što su nekoliko utakmica gubili u završnicama. Radi se o mladom i ambicioznom timu, koji igra vrlo agresivno, imali su vremena da treniraju i da se pripreme za ovu utakmicu. Sa druge strane, i nama je dobro došlo osveženje i prilika da treniramo prethodna dva dana posle serije putovanja i teških utakmica", rekao je Lazić.

Trener košarkaša Mege Dejan Milojević označio je Crvenu zvezdu kao glavnog favorita za odbranu trofeja ABA lige, ali dodao da veruje da njegovi izabranici mogu da naprave iznenađenje protiv beogradskog evroligaša.

"Dočekujemo Crvenu zvezdu koja je prvi favorit za osvajanje ABA lige. Imaju izuzetno kvalitetan tim, iskusnih i mladih igračca. Potrebno je da odigramo agresivnu odbranu sa puno energije u igri. Bitno je da damo sve od sebe, a za šta će to na kraju biti dovoljno videćemo", rekao je Milojević za klupski sajt.

Milojević zbog povreda neće moći da računa na Ognjena Čarapića i Nikolu Miškovića, a u centru pažnje biće Dilan Enis koji je pre dve nedelje prešao upravo iz Mege u Crvenu zvezdu.

Jedan od najiskusnijih košarkaša Mege Stefan Sinovec istakao je da će njegova ekipa pokušati da iskoristi svoje prednosti.

"U nezgodnom trenutku nam dolazi najteži protivnik koji će sigurno želeti da pokaže reakciju posle dva poraza u Evroligi. Igramo protiv ekipe koja nije samo u vrhu ABA lige, već i u evropskom vrhu. Sigurno je da izlazimo na teren sa velikom nadom u podvig, pokušaćemo da iskoristimo naše prednosti, a to su mladost i više treninga. Od odbrane sve polazi i ako tu odigramo na najvišem nivou i uspemo da uvedemo utakmicu u neizvestan finiš, onda je sve moguće", naveo je Sinovec.

Utakmica 13. kola ABA lige između Mege i Crvene zvezde igra se u ponedeljak od 18 sati u Sremskoj Mitrovici.

Kurir sport

Foto: ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ONI SU SLOBODNI. Hoće li doći u Zvezdu i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track