TRENER OLIMPIJE IZ MILANA: Godinu želimo da završimo pobedom
Foto: AP

EVROLIGA

TRENER OLIMPIJE IZ MILANA: Godinu želimo da završimo pobedom

Košarka -

Trener košarkaša Olimpije iz Milana Simone Pjaniđani rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici Evrolige želi da pobedi Crvenu zvezdu i tako godinu završi na najbolji mogući način.

"Godinu želimo da završimo s pobedom, kako bismo sebi pokazali da nije velika izmedju nas i najboljih timova u Evropi. U dosadašnjem toku Evrolige smo bili konkurentni sa svim ekipama, a sada tu konkurentnost želimo da prenesmo u pobede", rekao je Pjaniđani.

Olimpija će sutra u Milanu dočekati Crvenu zvezdu u 15. kolu Evrolige.

"Za protivnika ćemo imati veoma teškog rivala, koji je izuzetno visok. Zvezda je najbolji evroligaški tim po ofanzivnim skokovima, upravo zato jer ima visoke igrače. Za nas je veoma bitno da se izborimo s njihovom visinom, da budemo dobri na gradjenu koša, ali i da nametnemo tempo. Često kada nametnemo tempo, kada se lopta brzo kreće igramo dobro protiv najboljih timova, ali kada stanemo onda visina rivala postaje problem koji ne možemo da prevazidjemo. Moramo da ih svedemo na minimalan broj drugih šansi i da i pomerimo što više od koša", rekao je Pjaniđani.

Olimpija ima četiri pobede i 10 poraza i nalazi se na 14. mestu Evrolige, dok je Zvezda 12. sa jednim trijumfom više iz 14 utakmica.

"Protiv kvalitetnog tima Zvezde moramo da ostanemo koncentrisani i konstantni tokom cele utakmice. Sposobni smo da igramo na visokom nivou, ali to moramo da radimo tokom svih 40 minuta. Ponekada nas samo poslednja tri minuta koštaju pobede", rekao je košarkaš Olimpije Džordan Tiodor.

Utakmica 15. kola Evrolige između Olimpije iz Milana i Crvene zvezde igraće se sutra od 20.45.

kurir.rs / Beta

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja