VASILIJE MICIĆ PROTIV SVOJE ZVEZDE: Jedva čekam da istrčim pred Delije
Foto: Profimedia

Povratak

VASILIJE MICIĆ PROTIV SVOJE ZVEZDE: Jedva čekam da istrčim pred Delije

Košarka -

Zvezdini navijači prave nezaboravnu atmosferu, uvek je lepo igrati pred njima, pa čak i kad niste u crveno-belom dresu, poručuje plejmejker Žalgirisa

Uvek je lepo igrati pred Delijama, pa čak i kada nisam u Zvezdinom dresu, poručuje plejmejker Žalgirisa Vasilije Micić pred sutrašnji evroligaški meč u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Žalgiris je postao pravi hit Evrolige: već pet mečeva ne zna za poraz, padali su pred litvanskim timom Fenerbahče, Panatinaikos, Olimpijakos. Može li Crvena zvezda da se odupre ekipi koju s klupe predvodi sjajni Šarunas Jasikevičijus?

Jedan od najznačajnijih zadataka biće dobra odbrana nad Micićem i Pengosom, glavnim organizatorima igre Žalgirisa.

- Uvek je lepo kada se vratim u Beograd, a posebno sada posle praznika. Još je lepše zaigrati pred navijačima Crvene zvezde i jedva čekam da utakmica počne. Lepo je čak i kada niste u dresu crveno-belih jer je atmosfera neverovatna - kaže za Kurir reprezentativac Srbije.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Šta očekujete? Kako vreme odmiče, Zvezda sve više poboljšava formu?

- Vidi se da su stigli na viši nivo. Ekipa je dosta drugačija u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje igra veoma dobru odbranu i kreativni su u napadu. Imaju veliku prednost u domaćem terenu, ali i mi smo spremni za utakmicu.

Žalgiris je u velikom naletu, šta se to dešava s vama pa rušite sve redom?

- Zaista sam zadovoljan kako igramo. Imamo mnogo samopouzdanja. Istina je da smo neke mečeve dobili u poslednjim sekundama, možda nas je i sreća pogledala u nekim trenucima, ali pokazali smo pobednički karakter.

foto: Profimedia

I vi igrate sve bolje, jedan ste od najvažnijih šrafova ekipe. Koliko znače saveti trenera Jasikevičijusa, koji je i sam bio vrhunski plejmejker?

- Mnogo, naravno. On insistira na nekim detaljima koje u početku nisam shvatao najbolje, ali sve je došlo na svoje mesto. Rođeni je pobednik, takav mu je mentalitet i to prenosi na nas. Za sada sve ide super što se tiče mene i igre tima.

Neverovatna zemlja

Litvanci su ludi za košarkom

Da li ste iznenađeni činjenicom da je Litvanija zemlja košarke i da je u toj zemlji, slično kao u Srbiji, to više od igre?

- Definitivno. Litvanci obožavaju košarku, posebno kada dođu dobri rezultati. Posle pobede nad Olimpijakosom navijanje i atmosfera su bili neverovatni. Imamo predivnu halu, odlične uslove za trening i baš mi prija boravak u Kaunasu.

Predrag Gajić - Foto: Profimedia; Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track