PARTIZAN BIO NAJBOLJI EVROPSKI KOLEDŽ, A SAD SE ZADOVOLJAVA SIĆOM: Deset Milera kao jedan Bogdanović
Foto: Vladimir Šporčić

Teška vremena ZA CRNO-BELE

PARTIZAN BIO NAJBOLJI EVROPSKI KOLEDŽ, A SAD SE ZADOVOLJAVA SIĆOM: Deset Milera kao jedan Bogdanović

Košarka -

Crno-beli nekad izbacivali vrhunske košarkaše, a već tri godine nisu uzeli evro od transfera, pa prodaja Amerikanca iz ove perspektive deluje kao dobar posao.

Amerikanci su košarkaški klub Partizan nekada zvali najboljim evropskim koledžom, klubom koji je izbacivao NBA igrače, stvarao zvezde čak i od polutalenata.

Ta vremena su odavno prošla, a danas se doguralo do toga da crno-beli prvi put posle tri godine imaju priliku da transferom nekog od svojih košarkaša prihoduju pristojan novac. Ukoliko se ostvari najava da Patrik Miler ode u turski Gacijentep, biće to jedini transfer posle Bogdana Bogdanovića 2014. koji će klubu iz Humske doneti neki profit.

Zapravo se sve poklapa sa odlaskom s klupe Partizana Duška Vujoševića, trenera koji je stvorio mnoge košarkaše koji su kasnije postali evropske i svetske zvezde i igrali u najvećim klubovima. Tako od jula 2014, kada je Bogdan Bogdanović otišao kod Željka Obradovića, a Partizan od Fenerbahčea dobio 1.200.000 evra, nije bilo pristojnog poslovnog poteza u Humskoj.

foto: Printscreen

Jedini srpski igrač na kome bi višestruki šampion države i nekadašnji evroligaš mogao da zaradi jeste Vanja Marinković, a i on je Vujoševićev produkt, projektovan da bude naredni Bogdanović, ali je samo donekle nagovestio potencijal kakav je mogao da ima. Vanjin ugovor ističe 2019. godine, što znači da će narednog leta biti prodat.

S druge strane, novo rukovodstvo Partizana je svesno da od proizvodnje igrača nema ništa i da ne postoji sistem koji bi konstantno obezbeđivao priliv iz tog smera. Zato se interesovanje Turaka za Milera čini primamljivim.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track