Otvoren 18. minibasket festival Rajko Žižić
Foto: KSS

praznik za male košarkaše

Otvoren 18. minibasket festival Rajko Žižić

Košarka -

U hali 3 „Beogradskog sajma” svečano je otvoren 18. Međunarodni minibasket festival “Rajko Žižić”.

1 / 5 Foto: KSS

Mnogo dečaka i devojčica uživalo je u utakmicama, kao i u druženju sa velikim imenima naše košarke poput predsednika KSS Predraga Danilovića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, Bratislava Đorđevića, Dragoslava Ražnatovića, Vladimira Koprivice, Branka Kovačevića…

Male košarkaše i košarkašice i njihove roditelje prvo je pozdravio predsednik Minibasket udruženja Srbije pri KSS Rade Georgievski, uz konstataciju da je postavljen novi rekord festivala, jer ove godine učestvuje preko 200 ekipa. Ispred sponzora „Unitasa“, Branko Kovačević je dodelio specijalnu zahvalnicu poznatom košarkaškom radniku i dugogodišnjem upravniku hale 3 „Beogradskog sajma“ Zoranu Ninkovu, koji je nedavno otišao u penziju, za 18 godina uspešne saradnje u organizaciji festivala.

Mališanima se obratio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

– Deco, želim vam sve najlepše u novoj godini, da rastete, da se pre svega igrate i zabavljate, da nikad ne odrastete i ostanete deca što je duže moguće. Ovo vaše druženje ovde nema cenu, ostaće vam u sećanju ceo život, dobićete nove drugare i drugarice… Želim vam da se pre svega igrate košarke… – rekao je Danilović.

Najmlađe je pozdravio i naš renomirani košarkaški trener i predsednik OKS Božidar Maljković.

– Kao član Olimpijskog komiteta, među vama vidim buduće igrače kojima ćemo da se ponosimo. Izabrali ste najbolji sport na svetu, a ako budete stigli do toga da igrate 20 odsto kao Saša Danilović, bićete odlični igrači. Moramo da se zahvalimo Branku Kovačeviću i njegovoj humanitarnoj organizaciji velikoga srca „Unitas“, koja je pomogla da se ovaj festival perfektno organizuje. Saradnja je bila od srca ka srcu. Želim da pohvalim i našeg prijatelja Radeta Georgievskog, koji vodi glavnu reč oko ovog festivala već 18 godina zaredom. Deco, volite i poštujte svoje drugare, čuvajte loptu, igrajte, naučite dobro da driblate i šutirate… I poslednje što želim danas da vam kažem – vi ste najbolji i najlepši deo ove naše Srbije! – istakao je Maljković.

Kurir sport

Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track