(FOTO) TRANSFER BOMBA U ABA LIGI: Bivši igrač Barselone potpisao za Budućnost
Foto: AP

do titule

(FOTO) TRANSFER BOMBA U ABA LIGI: Bivši igrač Barselone potpisao za Budućnost

Košarka -

Amerikanac Džastin Doelman danas je potpisao ugovor na tri meseca za prvoplasiranu ekipu na tabeli regionalne ABA lige - Budućnost iz Podgorice.

Ovu vest je na prepoznatljiv način na svom tviter nalogu objavio poznati menadžer Miško Ražnatović.

Džastil Doelman je srpskoj sportskoj javnosti postao zanimljiv nakon što je uzeo državljanstvo takozvane države Kosovo za koje nastupa od prošle godine.

Prvi čovek Podgoričana Dragan Bokan povodom transfera kratko je izjavio: "Doelman se u prethodnom periodu oporavljao od povrede, što nam je omogućilo da se dogovorimo sa njim u okvirima budžeta koji je daleko manji nego što je uobičajeno za igrača ovakvog kalibra. Zahvaljujući tome što je trenutno slobodan, ukazala nam se sjajna prilika da jedan od najboljih igrača u Evropi zaigra za naš klub. O njemu ne treba trošiti reči, njegovo ime je svrstano u sam vrh košarke na našim prostorima. Izuzetno sam zadovoljan što ćemo pojačati poziciju pod košem i biti tvrd orah za sve protivnike. Svesni smo da nam je bio potreban visoki igrač i ovo neočekivano i zaista fantastično pojačanje nam daje dodatni vetar u leđa".

Tokom karijere ovaj naturalizovani reprezentativac Kosova nastupao je za mnogobrojne evropske timove među kojima su najpoznatiji : Barselona, Valensija, Manresa, Anadolu Efes.

Ugovor je potpisan na tri meseca, odnosno do kraja plej-ofa Jadranske lige. Doelman je sezonu započeo u Efesu, gde se kasnije povredio, a nedugo zatim je i raskinuo saradnju sa klubom iz Istanbula.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track