(VIDEO) LEGENDE NE UMIRU! Jedan od najboljih košarkaša Balkana svih vremena ni 25 godina od smrti ne prestaje da dobija priznanja
Foto: EPA/Hrvoje Grgić

zasluženo

(VIDEO) LEGENDE NE UMIRU! Jedan od najboljih košarkaša Balkana svih vremena ni 25 godina od smrti ne prestaje da dobija priznanja

Košarka -

Bivši hrvatski košarkaš Dražen Petrović, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1993. godine, dobio je danas još jednu nagradu za životno delo.

Ove godine obeležiće se 25 godina od smrti jednog od najboljih košarkaša hrvatske svih vremena.

Ni skoro tri decenije nisu uspele da izbrišu sećanje na ovu legendu.

Osim na prostorima Balkana, njegovo delo ostalo je zapamćeno pre svega u zemljama i klubovima gde je Dražen nastupao.

Izuzev u Americi i NBA ligi, njegove nastupe posebno su upamtili u kraljevskom klubu, pa su mu danas, posle toliko godina uručili još jedno veliko priznanje.

Španski košarkaški časopis ''Gigants'' , na jubilarnoj 30. dodeli svojih nagrada uručio je Posebno priznanje za Dražena Pterovića, a nagradu je primio Lola Saniz, legendarni trener Real Madrida koji je trenirao Dražena.

''Za mene Dražen je poseban, autentičan i istinski igrač. Baš mi je drago što ste baš njemu dali ovu nagradu. Bio je kreativac, fantastičan igrač, rođeni pobednik ali pre svega profesionalac'', rekao je Sainz i ispričao jednu anegdotu:

''Kada bi smo završili sa treningom, pitao bi me da li mogu da ostanem još da šutiram. Pošto su ostali igrači već otišli pod tuš, ostavio sam četiri dečaka da mu dobacuju loptu i poručio da ga ne puštaju dok ne ubaci 300 koševa. Sutradan su mi ti isti dečaci preneli da je ubacio 3000.''

Osim ove nagrade, pre nekoliko dana dobio je još jedno priznanje. Dvorana u Budimpešti, u kojoj je hrvatska akademija košarke, dobila je ime po Draženu.

Osim njega, na dodeli nagradu je dobio još jedan igrač Real Madrida. U pitanju je talentovani Slovenac Luka Dončić, koji je nedavno pričao o pokojnom igraču:

''Gledao sam ga na snimku, bio je odličan igrač. Svi koji su ga poznavali kažu da je bio jako dobra osoba. Kada me pitaju šta bih od njega uzeo, bez razmišljanja im odgovorim, samo njegov šut, nikada nije podbacio'', zaključio je talentovani košarkaš.

Kurir sport

Foto: EPA/Hrvoje Grgić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : NIJE KRAJ. VAKULKO NIJE POSLEDNJA PARTIZANOVA “BOMBA”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track