(KURIR TV) ZVEZDA TROJKAMA UBILA PARTIZAN: Crveno-belima pripao večiti derbi, bojkot Delija nije uspeo, Omić ponovo dobio ovacije
Foto: Dado Đilas

PRŠTi na sve strane

(KURIR TV) ZVEZDA TROJKAMA UBILA PARTIZAN: Crveno-belima pripao večiti derbi, bojkot Delija nije uspeo, Omić ponovo dobio ovacije

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17) u derbiju 18. kola regionalne ABA lige.

Crvena zvezda se tako sa 15 pobeda izjednačila sa Budućnošću, koja je i dalje prva zbog boljeg međusobnog skora, dok je Partizan peti sa devet trijumfa.

Prvo poluvreme proteklo je u velikoj borbi. Partizan je uglavnom bio u zaostatku od četiri do sedam poena, ali je odličnom igrom Veličkovića, uspevao da ne dozvoli Crvenoj zvezdi da se "odlepi" i stekne opipljiviju prednost. Na drugoj strani treba istaći odličnu šuterskui partiju Dobrića, koji je u prve dve deonice ubacio čak četiri trojke.

Interesantno je pomenuti da se na poluvremenu trener Partizana Nenad Čanak sa timom u svlačionici zadržao ne duže od dva-tri minuta, nakon čega su se crno-beli vratili na zagrevanje.

Na krilima Novice Veličkovića Partizan je posle tri minuta igre u nastavku došao u priliku da povede, ali je Vilijams Gos dva puta izgubio loptu, dok je sa druge strane Enis vezao pet poena i odbio taj napad crno-belih. Zvezda je potom ukupnom serijom 16:2 uz dve vezane trojke Dobrića (do tada 6 iz 7 pokušaja), napravila razliku kojom je rešila meč, deset minuta pre kraja.

U poslednjoj četvrtini ništa bitno se nije dogodilo, pa je Zvezda rutinski privela meč kraju, ostvarivši pobedu, koja je ostavlja u trci za prvo mesto na kraju ligaškog dela takmičenja.

Kod pobednika najefikasniji je bio Dobrić sa 18 poena, 13 je ubacio Lesor, a 12 Dangubić. Kod Partizana Veličković je upisao 20, Vilijams Gos 17, a Marinković 15.

Četvrta četvrtina

40. minut 86:74 - Kraj utakmice

38. minut 84:70 - Čeka se samo konačan rezultat

35. minut 79:66 - Dobra kontra Partizana i poeni Aranitovića

34. minut 79:61 - Gagić je napravio peti faul,

32. minut 76:59 - Rampa pa trojka Jankovića, trinaesta za Zvezdu

Četvrta četvrtina

30. minut 71:57 - Kraj treće četvrtine

30. minut 71:56 - Peta i šesta trojka Dobrića! Ima samo jedan promašaj

29. minut 65:56 - Gavrilović je zbog flopinga dobio tehničku

29. minut 64:56 - Vilijams Gos prekida seriju Zvezde

28. minut 64:54 - Zvezda koristi prazan hod Partizana za seriju 9:0

28. minut 62:54 - Partizan je ostao bez šuta, a pod košem Šalić i Ggaić imaju po četiri prekršaja

24. minut 55:52 - Zakucavanje Enisa

23. minut 53:52 - Veličković za sada nerešiva enigma za Zvezdu

21. minut 49:45 - Poeni Veličkovića, prvi za oba tima u nastavku

Treća četvrtina

Partizan kratko u svlaćionici

Trener Partizana Nenad Čanak se sa timom u svlačionici zadržao ne duže od dva tri minuta, nakon čega su se crno-beli vratili na zagrevanje.

foto: Kurir sport

20. minut 49:43 - Dobrić je ubacio četvrtu trojku za kraj prvog dela. To je deveta Zvezdina iz 18 pokušaja

19. minut 46:41 - Partizan ima sedam, a Zvezda četiri izgubljene lopte

15. minut 39:36 - Druga trojka Dobrića, a zatim i Veličkovića

13. minut 29:28 - Dva lepa poteza Jankovića. Najpre je prevario Gagića i zakucao, a potom na drugoj strani rampom zaustavio Vona

Druga četvrtina

10. minut 22:24 - Veličković je trojkom doneo prednost Partizanu na isteku četvrtine

9. minut - 22:16 - Posle tri uspešna bacanja davidovca Zvezda ima najveću prednost do sada. Crveno beli su ubacili svih 9 bacanja do sada

8. minut 19:14 - Posle trojke Dobrića, Čanak je zatražio minut odmora

6. minut 12:12 - Zvezda je u seriji 7:0. Dangubić je vrlo raspoložen

5. minut 5:12 - Igra se veoma brzo, a Partizan ima sedam poena prednosti

2. minut 3:5 - Mnogo je šuteva iz daljine.

Prva četvrtina

21:00 - Minut ćutanja za Miketu Đurića

foto: Printscreen

Pred utakmicu održan je minut ćutanja povodom smrti višedecenijskog funkcionera Partizana i KS Jugoslavije Milorada Mikete Đurića

20:45 - Svi u majicama za Lazara

Utakmica ima humanitarni karakter za mladog dečaka Lazara Zarubicu, koji je pre 14 meseci pao u komu. Sredstva se prikupljaju za odlazak na specijalizovanu kliniku u inostranstvu. Budimo humani, pomozimo da se Lazar probudi. Pošaljite SMS ''301 na 3030''!

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

20:36 - Tribina sa Delijama poluprazna

20:05 - Feldin ne igra

Iako se zagrevao pre utakmice košarkaš Crvene zvezde Džejms Feldin nije u sastavu ekipe za duel sa Partizanom, kao ni Pero Antić Oni meč posmatraju u društvu Nebojše Čovića.

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

20:00 - Omić opušten

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Košarkaš Crvene zvezde Alen Omić prvi put će osetiti draž derbija

foto: Kurir Sport/Dejan Petković

Crveno-beli su drugi, ali zbog kiksa podgoričke Budućnosti u Baru imaju priliku da se izjednače na vrhu regionalnog takmičenja, s tim da imaju lošiji međusobni skor, dok Partizan želi da ostane u trci za plej-of, odnosno četvrtim mestom koje drži Mornar sa dva trijumfa više.

Utakmica ima i humanitarni karakter.

Izabranici trenera Dušana Alimpijevića čekaju derbi sa velikim samopouzdanjem posle pobede nad Olimpijakosom u Evroligi, još se i oporavio Pero Antić, dok je zbog povrede neizvestan nastup Džejmsa Feldina.

"Derbi nam dolazi posle nekoliko dana u kojima smo imali vremena da treniramo. Svaki put kada smo imali vremena za dobru pripremu i trening, ulazili smo u serije dobrih rezultata i igrali dobre utakmice. Derbi je specifičan meč i mora da se izuzme iz svega. Dešavalo se kroz istoriju susreta da nije dobijala bolja Crvena zvezda ili u tom trenutku kvalitetniji Partizan", napomenuo je Alimpijević.

foto: Dado Đilas

Prvak Srbije i Jadrana u prvom ovosezonskom duelu bio je ubedljiv (100:84), ali od tada se umnogome promenio igrački kadar u Partizanu, kao i trener, jer je umesto Miroslava Nikolića sada prvi rtrener nekadašnji asistent Aleksandra Džikića Nenad Čačak.

foto: ABA Liga

Čanak ne može da računa na Mihajla Andrića, Marka Čakarević i Obrada Tomića, ali se vraća Đorđe Gagić, i prepušta ulogu favorita Crvenoj zvezdi.

"Priča da derbi nema favorita je priča trenera koji u tom trenutku ima bolje igrače i čiji tim igra u boljoj formi. Probaćemo da pariramo Zvezdi, pre svega energijom i borbenošću. Ne polažemo nade u neki njihov umor. Znam da pobeda popravlja mnogo toga, a poraz kvari sve prethodno dobro urađene stvari. Očekujem da odigramo maksimalno angažovano i borbeno u veri da možemo da pobedimo Zvezdu", izjavio je Čanak.

Utakmica 18. kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u hali "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 21 sat.

Kurir sport Foto: Dado Đilas, ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track