JUNACI POBEDE NAD MILANOM: Janković shvatio ulogu, Ročesti već misli na Zadar
Foto: euroleague.net

ZVEZDA ZASIJALA U PIONIRU

JUNACI POBEDE NAD MILANOM: Janković shvatio ulogu, Ročesti već misli na Zadar

Košarka -

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Janković rekao je da je njegova ekipa dobrom timskom igrom večeras pobedila Milano u Evroligi, ali da je mogla da odigra bolje u odbrani.

"Bili smo bolji tokom cele utakmice, vodili smo 10 razlike, oni su se primakli, ali smo mi opet zaigrali dobro. Mogli smo malo bolje u odbrani, ali ovo je timska pobeda. Shvatio sam svoju ulogu, trebalo mi je malo vremena, to je normalno pošto sam iz druge države (Kanada) i iz drugačije košarke. Shvatio sam šta trener traži i šta moram da radim da bih nastavio da igram", rekao je Janković posle utakmice.

Košarkaši Zvezde pobedili su večeras u Beogradu Milano sa 100:89, u utakmici 22. kola Evrolige. Janković je sa 15 poena, uz Matijasa Lesora, bio najefikasniji u beogradskom timu.

Upitan o rezultatu, Janković je rekao da je ekipa mogla bolje u odbrani, pošto je primila 89 poena.

"Cela ekipa igra energijom, to se očekuje od mladih igrača, odbrana i ofanzivan skok. Bili smo dobri, postigli smo 100 poena, ali oni su šuterska ekipa i prva u Evroligi po poenima. Igrali smo neke rotacije, šuteve, ali najvažnije je da smo pobedili. Sada nam sledi Zadar u ponedeljak, a zatim imamo Kup da osvojimo. Posle toga još utakmica u ABA ligi i da osvojimo prvo mesto. Kup je velika stvar, želimo da nastavimo da osvajamo trofeje", naveo je Janković.

Košarkaš Zvezde Tejlor Ročesti rekao je da je zadovoljan pobedom.

"Znali smo da će da bude teško, da moramo timski da igramo, obe ekipe su u borbi za plej-of i srećan sam što smo pobedili. U većini utakmica imate uspone i padove, mi smo napravili prednost i obavili dobar posao tako što smo je sačuvali, a to smo uspeli timskom igrom. Pogadjali smo kada je trebalo i zaustavljali smo njihove napade kada je trebalo", naveo je on.

Ročesti je dodao da ekipa sada treba da se okrene predstojećoj utakmici sa Zadrom, pošto ima velike ciljeve u ABA ligi.

"Zadar ima dobar tim, bilo nam je teško u prvom delu sezone. Prvi smo u ABA ligi, a to znači da moramo dobro da igramo kako bismo zadržali prvo mesto i prednost domaćeg terena", rekao je američki košarkaš.

(Beta, Foto: euroleague.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track