(KURIR TV) ZVEZDIN TRIJUMF UZ REKORD KAPITENA: Crveno-beli se igrali sa Zadrom, Lazić sa 430. utakmica ušao u istoriju
Foto: ABA Liga

ABA liga

(KURIR TV) ZVEZDIN TRIJUMF UZ REKORD KAPITENA: Crveno-beli se igrali sa Zadrom, Lazić sa 430. utakmica ušao u istoriju

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zadar (97:67) u 20. kolu regionalne ABA košarkaške lige i dve runde pre kraja regularnog dela nalaze se na prvom mestu tabele, sa 17 pobeda i jednom više od Budućnosti, koja je druga.

Meč je ostao u renci rekorda koji je 430. nastupom za Zvewzdu postigao kapiten crveno-belih Branko Lazić. On je pre utakmice dobio poklone od predsednika Zvezde Nebojše Čovića i navijača, a na terenu je bio u društvu supruge i naslednice.

Zadar je kada govorimo o samom meču bolje počeo. Gosti s hrvatskog primorja poveli su 10:4, ali od 12:12, Zvezda je diktirala tempo i kontrolisala rezultat. Tome su najviše doprinele trojke i ukradene lopte tima trenera Dušana Alimpijevića, posle kojih su usledili laki poeni.

Najefikasniji su u Zvezdi bili Džejms Feldin i Alen Omić sa po 14 poena, 13 je ubacio Lesor, 11 Janković, a 10 Dejan Davidovac.

Na drugoj strani je Kristijan Krajina imao 16, a jedino je još Preston Nouls bio dvocifren sa 10 poena.

Prva četvrtina

Zadar je bolje počeo utakmicu i poveo 10:4 u četvrtom minutu.

Agresivniju odbranu igraju crveno-beli nego u prvih pet minuta. Ročesti je sa poludistance izednačio na 12:12. Džejms Feldin pogađa trojku za prvo vođstvo Zvezde od početka 19:18. Domaćin je dobio četvrtinu sa 22:19.

Druga četvrtina

Razigrali su se Feldin, Omić i Dobrić pa je Zvezda od 13. minuta imala dvocifrenu prednost. Uz ti i Lesor je nanizao osam poena. Iz osvojenih lopti i lakih poena u kontranapadu Zvezda je podizala prednost, pa je Naglić pri rezultatu 42:27 morao da reguje minutom odmora.

Oba tima imaju dvocifren broj skokova već posle dve četvrtine. U timu Zvezde 11 igrača je igralo i svi su ubacili bar jedan poen. Posle prvog poluvremena domaći vode 47:36.

Treća četvrtina

Posle dve trojke Feldina, Zvezda je u četvrtom minutu nastavka imala do tada maksimalnih 57:40. Na to je usledila kontra i laki poeni jankovića, koji je zakucao. Zvezda se poigrava sa zadrom, rastrčana je, mnogo lakih poena postiže. Igra zadra se potpuno raspala, pa Zvezda posle 30. minuta vodi 75:50.

Četvrta četvrtina

janković igra odličan meč, a Zvezdina prednost se povećava. Pitanje je samo kojim će se rezultatom okončati meč u dvorani Aleksandar NIkolić. Domaći dominiraju u skoku, ali i pogađaju sa distance, tako da ne čudi što su tri minuta pre krajana 92 postignuta poena.

Tok meča

Meč će imati poseban značaj za kapitena crveno-belih Branka Lazića. Laziću će protiv Zadra 430. put u karijeri istrčati na teren u dresu Crvene zvezde! 29-godišnji kapiten crveno-belih će tako zvanično postati rekorder kluba sa Malog Kalemegdana.

Lazić je karijeru počeo u FMP Železniku. Od 2011. godine je igrač Crvene zvezde sa kojom je tri puta osvajao titulu šampiona Srbije i ABA ligu. Lazić je četirir puta podizao i trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća.

Branko će na drugom mestu ostaviti legendarnog košarkaša Zvezde Slobodana Nikolića.

Trener Dušan Alimpijević pozvao je navijače da pomognu ekipi da pobedi Zadar, sačuva prvo mesto u regionalnom takmičenju i napravi lepu uvertiru za Kup Koraća.

"Ostala nam je u sećanju prva utakmica u Zadru (pobeda Zvezda 88:76), koja je bila neizvesna, teška, u sportskom smislu vrlo "neprijatna". Sa tim razmišljanjima sada dočekujemo Zadar, čija igra je konstantno dobra tokom cele sezone. Pozvao bih navijače da dođu i pruže nam podršku kako bismo zajedno došli do novog trijumfa", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Prvotimac crveno-belih Nemanja Dangubić istakao je da su Zadrani ekipa iz vrha tabele i da ne sme biti opuštanja.

"Njihov stil je poznat. Imaju dobre šutere u timu, ove sezone igraju konstantno dobro i zato moramo vrlo ozbiljno da uđemo u utakmicu jer sada kada smo prvi na tabeli, želimo da sačuvamo tu poziciju i obezbedimo prednost domaćeg terena u doigravanju", rekao je Dangubić.

Utakmica između Crvene zvezde i Zada igra se sutra od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport

Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track