NIKOLA JOKIĆ PROGOVORIO U NBA: Pa zar ja da dajem savete Bogdanu
Foto: Instagram

KONAČNO

NIKOLA JOKIĆ PROGOVORIO U NBA: Pa zar ja da dajem savete Bogdanu

Košarka -

Bogdan, Bobi, Bjelica, Teo... Svi su igrali u velikim klubovima i ostvarili pehare u Evroligi, a sada im ja ovde dođem kao najiskusniji, iskren je krilni centar Denvera

Trenutno najbolji srpski košarkaš u NBA Nikola Jokić ujedno je i najmlađi Srbin preko Bare, a upravo je on taj kome se stariji saigrači iz reprezentacije obraćaju za savete.

- Malo je čudan osećaj. Baš sam pričao sa Bogdanom i on traži savet od mene, kako sam proveo leto, da li sam pravio pauze i tako dalje. Nije toliko velika razlika u godinama (tri), ali on je igrao i u Partizanu i u Fenerbahčeu, osvojio je Evroligu, pa mi je čudno što ja kao najmlađi treba da dam savet kako nešto treba da se radi. Stvarno je čudno, i Bobi i Teo i Bjelica, svi su igrali u velikim klubovima i ostvarili nešto veliko u Evroligi i za reprezentaciju, a onda sam ja ovde najiskusniji - rekao je Jokić za Glas Amerike.

foto: Reuters

Krilni centar Denvera ističe da se statistikom previše ne opterećuje, a kao primer za poređenje uzeo je našu reprezentaciju sa Evropskog prvenstva 2014. godine.

- Nisam imao neki zacrtani cilj koja će mi statistika biti, da moram da imam 20 poena ili 10 skokova. Samo želim da pobeđujemo, to je naš posao. Kako ćemo pobediti, stvarno nije bitno. Recimo, kada je Srbija osvojila srebro na Svetskom kupu 2014. Posle toga su svi naši igrači našli dobre angažmane. Nije bitno koliko poena daješ nego da li pobeđuješ. Svet će uvek gledati da uzme pobednika, to je najbitnije - zaključio je Jokić.

Zna prave vrednosti

PORODICA MI JE SVE NA SVETU

Još u Vojvodini kada sam igrao, moj brat je živeo u Novom Sadu. Preselio se sa mnom i u Beograd, bio sa mnom kroz juniorsku ligu. Devojka je tada bila na studijama u SAD, došla je ovde pre mene, pa je sada došla na ovdašnji koledž. Drugi brat mi je živeo u SAD već deset godina, u Detroitu i Njujorku, sada je i on ovde. Roditelji mi dolaze kad god mogu, mama je sad stigla, samo da nismo gladni, taj je fazon u našoj kući - kaže kroz smeh Nikola i dodaje:

- Mislim da je to vrlo važno. Neću da imenujem, ali mnogi igrači se traže u drugim stvarima, traže neku možda i veštačku podršku, ali podrška porodica je jedna od najvažnijih stvari u životu.

Anja Vukašinović - Foto: PrintScreen Instagram; Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ova činjenica treba da zabrine Partizan više od bodovnog zaostatka za Zvezdom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track