SRBI I DALJE DOMINIRAJU U EVROLIGI: Nedović vodi srpsko kolo!
Foto: EPA/Carlos Diaz

Evroliga

SRBI I DALJE DOMINIRAJU U EVROLIGI: Nedović vodi srpsko kolo!

Košarka -

Bek Unikahe naš najbolji igrač u dosadašnjem toku sezone u najjačoj ligi

Srpski košarkaši u Evroligi ne vode glavnu reč kao nekada, ali su se ipak istakli u nekoliko statističkih kategorija. Interesantno je da je u dosadašnjem delu sezone naš najbolji igrač Nemanja Nedović, član Unikahe, koji se nalazi tek na 13. mestu najkorisnijih aktera Evrolige, ali je mnogo bolji u kategoriji datih poena, gde je zauzeo odlično peto mesto sa prosekom od 15,7.

Odmah do njega na lestvici poređanoj po indeksu korisnosti (14. mesto), pomalo iznenađujuće, našao se Vladimir Štimac iz Efesa, ali zahvaljujući činjenici da je trenutno drugi skakač lige (6,5), odmah iza Džejmsa Ogustina, Nedovićevog saigrača iz Unikahe.

Crvena zvezda može da se pohvali liderskom pozicijom u kategoriji ofanzivni skokovi, gde dominira Matijas Lesor - 3,09, dok je Štimac na trećem mestu.

Odličnim plasmanom može da se pohvali bek-krilo Fenerbahčea Marko Gudurić. On je veoma precizan u šutu za dva poena, pa drži treće mesto sa 68,97% realizovanih šuteva. takođe je iznenađenje da je najbolji srpski trojkaš Nemanja Dangubić (12. mesto - 46,8%), što govori da je drastično popravio šut sa distance.

Plejmejkersku krizu pokazuje i podatak da Srbija u Evroligi među prvih deset po asistencijama ima samo Nedovića, i to na 10. mestu, sa 7,5 dodavanja po meču.

Kurir / P. Gajić

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) Zvezdi i Partizanu, FSS oduzima bodove?! Aprilililiiiiii……!!!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track