(VIDEO) ZVEZDI POL POZICIJA: Crveno-beli uz mnogo muke savladali Igokeu za prvo mesto pred plej - of
Foto: Dado Đilas

aba liga

(VIDEO) ZVEZDI POL POZICIJA: Crveno-beli uz mnogo muke savladali Igokeu za prvo mesto pred plej - of

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Laktašima Igokeu (82:76), u 21. kolu ABA lige, čime su kolo pre kraja regularnog dela sezone u regionalnoj ligi obezbedili prvo mesto pred plej-of.

Zvezda je do pobede došla uz mnogo muke i rezultatskog zaostatka u više od tri četvrtine. Igokea je kombinovanom odbranom i dobrim rešenjima u napadu pravila mnogo problema lideru, koji je na kraju "dodao gas" i ostvario trijumf, koji mu posle pobede Partizana nad Budućnošću osigurava prvo mesto.

U okršaju sa timom iz Laktaša, najefikasniji je bio Ročesti sa 23 poena, Antić je dodao 11, dok je u Igokei blistao Jevtović sa 17 poena.

Tako su i definitivno formirani parovi plej-ofa, Zvezda će se ukrstiti sa Mornarom, dok će rival Cedevite biti Budućnost.

Prva četvrtina

Artis je pogodio prve poene za meču. U trećem minutu Lesor je pogodio uz faul, a zatim bio precizan i sa linije slobodnih bacanja za prvo vođstvo Zvezde 5:4.

Crvena zvezda je do polovine prve četvrtine napravila seriju 10:0, čime je povela 10:4. Tada su se isticali Lesor i Bjelica. Zvezda je malo ubrzala igru i to se osetilo u rezultatu, a centrima se pridržio i Ročesti.

Na sve to Igokea je odgorila dobrom igrom Artisa i Radivojevića, pa je na isteku sedmog minuta bilo 17:15 za goste. Tim trenera Bajića je pik end rol igrom napravio mnogo problema odbrani Zvezde pa je klupa crveno-belih zatražila minut odmora. Bilo je 20:17.

Prvi deo igre završen je vođstvom domaćeg tima 24:22.

Druga četvrtina

Igokea je u prva tri minuta druge deonice uspela da odbije sve napade Crvene zvezde, koja ima čak pet izgubljenih lopti za 14. minuta. Igokea je imala šansu da se odlepi, ali je najpre Antić omogućio Enisu da lako zakuca, a zatim je Jevtović promašio zakucavanje, koje je kažnjeno u akciji na drugoj strani terena.

Zvezda se muči i poene postiže ili uz mnogo peripetija ili kada košarkaši Igokee izgube loptu i omoguće im kontranapad. Domaći kombinovanom odbranom, prave mnogo problema Zvezdi.

Greške tima trenera Alimpijevića , odlična odbrana i šut Igokee su razlog što su domaći dobili prvi deo igre. Da nisu gubili lopte, razlika bi bila i veća. Ovako Igokea posle dve četvrtine vodi 45:42.

Treća četvrtina

Zvezda je za dva i po minuta napreavila četiri faula i izašla iz bonusa. Igokea svesno pušta Zvezdi šut za tri poena, pošto su gosti do sada samo dva puta pogodili, a uz to imaju i devet izgubljenih lopti.

Zvezda je propustila priliku da stekne makar i minimalnu prednost tako što su igrači trenera Alimpijevića, upravo u tim momentima gubili lopte ili bili neprecizni.

Odličnom odbranom, Igokea je ubrzavala igru, što joj je ne tako retko donosilo prednost u napadu i lake poene. Četvrtina je okončana rezultatom 65:60.

Četvrta četvrtina

Antić je trojkom primakao Zvezdu na koša zaostatka. Igokea je postigla samo jedan poen, pa su iako neefikasni izabranici trenera Alimpijevića šest i po minuta poveli prvi put, posle prednosti koju su imali pred kraj prve deonice.

Tri i po minuta pre kraja Zvezda jr vodila 74:71. Domaći su imali dva napada, koja nisu realizovali, da bi zatim Antić pogoddio dva bacanja za plus pet 76:71.

Posle trojke Ročestija stigla do maksimalnih plus osam, ali8 je na to za pet brzih poena odgovorio Vuk Radivojević. Ako je pedesetak sekundi pre kraja bilo dilkeme, posle trojke Feldina ona više nije postojala.

Tok meča

Crveno-beli su trenutno lideri na tabeli ABA lige i pobedom u Laktašima bi i matematički obezbedili prvo mesto u predstojećem doigravanju.

Prvi susret ova dva kluba u sezoni odigran je u Beogradu, a crveno-beli su slavili rezultatom 85:80.

Najfikasniji igrač tog meča bio je centar Igokee Robert Rikić koji je meč završio sa 23 poena i 7 skokova.

Kod Beograđa istakao se Tejlor Ročesti sa 20 poena.

Za Igokeu ovaj meč nema rezultatski značaj.

Pobedom bi Crvena zvezda zakazala polufunale regionalnog takmičenja sa Mornarom iz Bara koji je trenutno četvrtoplasirani tim na tabeli.

Kurir sport

Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track