(VIDEO) GROBARI DOBRO PAMTE SVE: Na današnji dan pre devet godina Partizan je ispisao istoriju! Pogledajte kako se tresla cela Arena, uz rekord Evrolige!
Foto: Dado Đilas

sve gori

(VIDEO) GROBARI DOBRO PAMTE SVE: Na današnji dan pre devet godina Partizan je ispisao istoriju! Pogledajte kako se tresla cela Arena, uz rekord Evrolige!

Košarka -

Na danšnji dan 2009. godine, Partizan je savladao Panatinaikos u Beogradskoj areni, pred rekordnim brojem gledalaca u istoriji Evrolige.

Baš tog 5. marta prvi put u istoriji odigrana je jedna klupska utakmica u tadašnjoj Beogradskoj Areni u prisustvu 22.567 gledalaca.

Ovaj broj gledalaca još uvek je rekordan za ovo takmičenje.

Crno-beli su tada uspeli da savladaju jedan od najboljih timova PAO-a istoriji rezultatom 63:56.

Boje Atinjana su tada branili sada već legende ovog kluba među kojima su: Dimitris Dijamantidis, Vasilis Spanulis, Šarunas Jasikevičijus, a član Pao-a je tada bio i Nikola Peković.

Partizan je sa klupe predvodio trener Duško Vujošević koji je nakon ovog spektakla izjavio:

"Obe ekipe su večeras želele da pobede u ovoj fantastičnoj atmosferi koja je još jedna potvrda da je Beograd zaista grad košarke. Panatinaikos je igrao veoma čvrsto, mi smo takođe bili dobri u odbrani. Nekako je delovalo kao da smo pod pritiskom u prvom poluvremenu i prijala nam je pauza da se osvežimo na poluvremenu. U nastavku smo pokazali pravo lice", kratko je bio Dule.

Za crno bele su tada nastupali Milenko Tepić, Uroš Tripković, Novica Veličković, Slavko Vraneš, Jan Veseli, Stefon Lazme....

Novica Veličković je bio deo te utakmice, a juče je takođe kao član Partizana, ušao u klub igrača koji su za crno-bele odigrali 400+ mečeva.

Veseli trenutno nastupa za Fenerbahče, dok igra u Rusiji.

Nema sumnje da ''Grobari'' sve ovo veoma dobro pamte.

Za one sa slabijim sećanjem evo kako je to izgledalo:

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track