BOŽIDAR MALJKOVIĆ: Tvoja ekipa mora da pobedi jer samo pobednici pišu istoriju i pamte se samo šampioni
Foto: Promo VSZŠ

Održana tribina u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi

BOŽIDAR MALJKOVIĆ: Tvoja ekipa mora da pobedi jer samo pobednici pišu istoriju i pamte se samo šampioni

Košarka -

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i jedan od naših najuspešnijih trenera u Evropi, gostovao je na stručnoj tribini sa temom "Iskustva iz rada trenera i menadžera u vrhunskom sportu“, u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu.

U slušaonici se tražilo mesto više, a studenti su punih sat i po vremena netremice slušali našeg čuvenog stručnjaka.

Gosta je najpre pozdravio prof. Dr Ljubiša Lazarević, predsednik Saveta Škole, a zatim je predsednik OKS, Božidar Maljković održao veoma važno predavanje studentima, na koje će se sigurno pozivati u svojim budućim karijerama trenera i menadžera u sportu, otkrivši im između ostalog neke osnovne postulate u trenerskoj karijeri koje je on sam poštovao.

"Možda možeš da ne znaš najviše, ali ne možeš dozvoliti da neko radi više od tebe. Možeš da igraš tri ili 33 minuta, da daš tri ili 33 poena ali tvoja ekipa mora da pobedi jer samo pobednici pišu istoriju i pamte se samo šampioni", reči su Božidara Maljkovića, trenera koji je osvojio brojne titule i upravo zbog toga ove njegove reči imaju posebnu težinu među studentima sportskih i zdravstvenih smerova.

foto: Promo VSZŠ

Osim stručnih saveta Božidar Maljković nije propustio da mlade ljude podseti i na neke od osnovnih etičkih normi ponašanja koje, o kakvim god vremenima da se radi, ostaju trajne i univerzalne vrednosti.

"Osim tehničko-taktičkog rada na terenu bitan je i odnos među ljudima.

Entuzijazam igrača se obezbeđuje poštenjem. Trener nikako ne sme govoriti igračima iza leđa, već im sve treba reći u lice i jedino tako i time se stiču i neguju odnosi poverenja". Bila je ovo sjajna prilika da studenti, budući sportski treneri uče od stručnjaka koji je gotovo u svakom klubu u kome je radio osvojio po neku titulu.

Četvorostruki je šampion Evrolige i dobitnik brojnih priznanja za trenera godine u Jugoslaviji, Francuskoj i Evropi.

Bila je ovo velika čast za Visoku sportsku i zdravstvenu školu koja je ove godine proslavila jubilej dvadeset godina postojanja i rada na početku ove akademske godine pod sloganom: "Učite od najboljih, postignite najviše", što je druženjem sa Božidarom Maljkovićem na stručnoj tribini najbolje potvrdila u praksi.

foto: Promo VSZŠ

Kurir sport

Foto: Promo VSZŠ

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo zašto utakmica između Vojvodine i Zvezde nije derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track