ALIMPIJEVIĆ RAZOČARAN: Odigrali smo najgori meč ove sezone
Foto: Dado Đilas

Težak poraz Zvezde u Barseloni

ALIMPIJEVIĆ RAZOČARAN: Odigrali smo najgori meč ove sezone

Košarka -

Bila je ovo veoma loša utakmica za nas, možda i najgora u Evroligi. Kod većine igrača nedostajalo je mnogo stvari, rekao je trener Zvezde

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević bio je vidno razočaran posle ubedljivog poraza od Barselone u "Blaugrani" sa 88:54 u 25. kolu Evrolige.

Doživeli su crveno-beli 15. neuspeh u elitnom takmičenju, pa je sada plasman u plej-of gotovo nemoguća misija.

Do kraja ligaškog dela je ostalo pet rundi, a momci sa Malog Kalemegdana imaju tri pobede manje od osmoplasiranog Makabija i pritom su lošiji u međusobnom skoru.

- Bila je ovo veoma loša utakmica za nas, možda i najgora u Evroligi. Kod većine igrača nedostajalo je mnogo stvari... Nisu to samo promašeni ziceri koji govore kako smo ušli u meč. Imali smo odsustvo mnogih drugih stvari.

foto: euroleague.net

Dozvolili smo da Barselona bude u prve dve četvrtine mnogo agresivnija, a onda smo u trećoj pokazali da možemo da pariramo u nekim segmentima igre ili da čak budemo bolji. Barselona nije ista sa Pešićem i bez njega. Momci imaju mnogo više karaktera, mnogo više kontakta u odbrani, to se i očekivalo od njega. Međutim, mi igramo dosta lošije nego u prethodnim utakmicama, barem kada je Evroliga u pitanju – rekao je Alimpijević.

On je otkrio da košarkaši deluju kao da su fokusirani na plej-of ABA lige, ali napominje da ovakvom igrom neće imati mnogo uspeha u narednim mečevima.

- Imam utisak da ekipa očekuje plej-of u ABA ligi, ali ovo nije pravi način da ga dočekamo. Sa ovakvim utakmicama nećemo sebi pomoći. Nama treba i publika, a njenu podršku treba zalsužiti boljim partijama.

Strateg crveno-belih je istakao da je na početku meča mnogo toga bilo rešeno, što se tiče pobednika.

- Utakmica je izgubljena u prvom poluvremenu, jer kada se potrošite u jurenju rezultata u trećoj četvrtini, naravno da onda ne ostaje previše energije za poslednjih 10 minuta. Nismo igrali protiv rivala koji je slabiji od nas, nego koji je daleko jači – zaključio je Alimpijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track