ALIMPIJEVIĆ POSLE ZVEZDINOG REKORDA: Fenomenalno! Super je imati 11 pobeda u Evroligi, ali da bi sezona bila uspešna treba nam još 5 u ABA ligi
Foto: Dado Đilas

zna se prioritet

ALIMPIJEVIĆ POSLE ZVEZDINOG REKORDA: Fenomenalno! Super je imati 11 pobeda u Evroligi, ali da bi sezona bila uspešna treba nam još 5 u ABA ligi

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević priznao je posle trijumfa nad Valensijom da je pre početka sezone bio spreman "svašta da uradi" kad bi mu neko ponudio 11 pobeda u Evroligi, ali je istakao datimu treba pet drugih trijumfa da bi sezona bila uspešna.

"Pre početka sam rekao da je za nas važno da se borimo za naše navijače, da pozovomo što više ljudi da dođu da nam pomognu za ono što je najvažnije, a to je ABA liga. Hvala svima koji su došli, opet su nosili ekipu i pravili atmosferua. Ove sezone smo u Pioniru izgubili samo dve utakmice, od Himkija i Panatinaikosa. Važno je da se napravi dobar odnos, da se gradi samopouzdanje pred početak plej-ofa.

Važan je način na koji smo pobedili. Na poluvremenu, zaista sam to mislio kad sam rekao igračima ’ljudi, nastavite da igrate ovako, sa ovakvom energijom i dobićemo’, jer je bilo jasno da su oni u prvom poluvremenu pogodili neke teške šuteve i znao sam da na taj procenat i potrošnu ne mogu da izdrže 40 minuta", rekao je Alimpijević posle trijumfa.

Zvezda je pobedila sa 106:90 u 26. kolu Evrolige i tako došla do 11. trijumfa u Evroligi.

"Valensija je odličan tim, oni su prvaci Španije. Uopšte nije mala stvar da pobedimo prvaka Španije dva puta ove sezone u Evroligi. Čestitke igračima na sjajnom poslu, 11 pobeda u Evroligi, sa te strane maksimalno rasterećeno ulazimo u plej-of, koji je najvažniji deo sezone", rekao je trener crveno-belih.

Svi se slažu da je 11 pobeda veliki uspeh, a koliko ste vi planirali pred početak sezone?

"Da mi je neko u tom trenutku ponudio 11 pobeda, bio bih svašta spreman da uradim", kaže trener kroz smeh.

"Postoji i velika finansijska dobit od 11 pobeda, ali zaista u ovakvom sistemu takmičenja, tek drugom od promene formata, za nas je jedan sjajan uspeh. Šta god bilo ko drugi mislio, apsolutno me ne zanima, jer smo prebacili planove što se tiče Evrolige. Treba nam, međutim, pet pobeda u polufinalu i finalu plej-ofa da bi sezona bila uspešna. Ovih 11 pobeda se tiču Evrolige, ali od početka sezone pričamo šta nam je najvažnije – ABA liga. Tu se stavlja tačka", rekao je Alimpijević.

Trener Valensije Čus Vidoreta rekao je da je njegov tim dobro odigrao prvo poluvreme, ali da je Zvezda posle zasluženo slavila.

"Ponekad drugi tim radi stvari dobro, nekad nije do vas. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, a morali smo da se popravimo u drugom poluvremenu. Imali smo dobar ritam, imali smo dobar šut za tri, ali slab iz reketa. Odbrana je bila dobra u prvim minutama treće četvrtine, ali kada smo uveli neke rezerve, taj ritam je nestao. Oni su imali mnogo opcija da dođu do penala i stvore razliku, a sa tom razlikom su odigrali stvarno, stvarno dobrih 12 minuta", rekao je Vidoreta.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track