(VIDEO) JOKIĆ ODLIČAN, ALI UZALUD: Denver poražen od Memfisa! Plej-of sve dalji...
Foto: AP

NBA

(VIDEO) JOKIĆ ODLIČAN, ALI UZALUD: Denver poražen od Memfisa! Plej-of sve dalji...

Košarka -

Srpski košarkaš Nikola Jokić pružio je novu odličnu partiju, ali je njegov Denver nastavio da posrće u borbi za plej-of.

Jokić je u porazu Nagetsa od Memfis Grizlisa (101:94) na terenu proveo nešto više od 35 minuta i za to vreme upisao dabl-dabl sa 17 poena (5-15 iz igre, 1-4 za tri, 6-8 penali) i 12 skokova, uz 2, asistencije 4 ukradene lopte i 2 blokade.

Međutim, nije imao dobru podršku saigrača u nešto skraćenoj rotaciji jer je Trener Majk Meloun dao priliku samo devetorici košarkaša.

Džamal Marej je postigao 16 poena i po 3 uhvaćene lopte i uspešnih dodavanja, dok je Pol Mislap duel završio sa 12 poena i 7 skokova.

S druge strane, kod Grizlisa koji su prekinuli crnu seriju od 19 uzastopnih poraza, najefikasniji je bio Bruks sa 24 poena, četiri više od Tajrika Evansa.

Memfis je dobio prvu četvrtinu sa ubedljivih 34:17, Denver je do poluvremena uspeo da smanji razliku na -5, a onda, uprkos konstantnoj jurnjavi stigne do izjednačenja u poslednjoj deonici (86:86 i 88:88). Ipak, gosti iz Kolorada ni u jednom trenutku nisu vodili, pa su ponovo napravili korak unazad u borbi za plej-of.

Denver se trenutno nalazi na desetom mestu na Istoku sa 38 pobeda i 32 poraza, ima pobedu manje i dva poraza više od Nju Orleans Pelikansa koji zauzimaju osmu poziciju, poslednju koja vodi u doigravanje.

Memfis je pretposlednji u istoj konferenciji sa skorom 19-50.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije ponovo u Pioniru? Evo šta Omić kaže o odlasku u Unikahu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track