BOGDANOVIĆ U SUSRET SP: Ne znam da li ću igrati za Srbiju!
Foto: Dado Đilas

Progovorio

BOGDANOVIĆ U SUSRET SP: Ne znam da li ću igrati za Srbiju!

Košarka -

Halo, Sakramento Bodriću ekipu ako ne budem igrao, kaže najbolji srpski debitant u NBA ligi svih vremena, vidno nezadovoljan odnosom FIBA prema nacionalnim timovima

Srpski košarkaški reprezentativac i igrač Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović, kao i mnoge njegove kolege, nezadovoljan je novim sistemom kvalifikacija koje je uvela FIBA.

Zbog termina „prozora“ većina igrača iz NBA i Evrolige koji su ujedno i nosioci igre u reprezentaciji ne mogu da budu deo tima tokom kvalifikacionih mečeva. Bogdan na dva meča nije bio sa Saletovim „orlovima“, a da li će ovog leta biti, još uvek nije odlučio.

- Iskreno, dve sam utakmice pratio, ostale nisam jer sam imao obaveze sa ekipom. Mislim da je loše da nas na taj način razdvajaju... Tokom leta nas očekuju još dve utakmice. Sad, šta je korektno tu... Ti igrači su non-stop tu i putovali su, Radulja iz Kine, onaj iz Italije, ovaj iz Španije, raznih zemalja... A onda dođemo mi. Ja sam sigurno tu, e sad da li ću igrati ili ne, svejedno. Bodriću ekipu ako ne budem igrao, ako odlučim da igram, igraću - rekao je Bogdanović za Sport klub.

Bogibomb, kako su ga nazvali u Americi, nije jedini koji je nezadovoljan novim sistemom, pre samo nedelju dana svoje mišljenje na tu temu izneo je i kapiten „orlova“ Miloš Teodosić.

- Nadam se da ću igrati i ovog leta u kvalifikacijama. U ovom sistemu kvalifikacija jedino gubi košarka jer je kvalitet manji. Ovaj FIBA sistem je glupost i nadam se da ćemo doći do zajedničkog rešenja i da ćemo napraviti da liči na nešto, pošto ovako ne liči ni na šta - rekao je Teodosić.

(Kurir.rs / Anja Vukašinović / Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Srbi će biti olimpijski pobednici u sportu koji su izmislili Šveđani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track