TOTALNA BLOKADA: Veliki problemi za KK Partizan
Foto: Printscreen

DNO DNA

TOTALNA BLOKADA: Veliki problemi za KK Partizan

Košarka -

Marfin banka ponovo blokirala račune crno-belih, a FIBA im ne dozvoljava da registruju igrače, pa je situacija alarmantna

Košarkaški klub Partizan opet ima ogromnih problema u poslovanju, blokiran je sa čak tri strane!

foto: Printscreen

Svih devet računa koje poseduje klub iz Humske trenutno ne funkcioniše zbog prinudne naplate, a takođe su aktivne i dve blokade od strane FIBA BAT.

To praktično znači da Partizan ne može da isplaćuje zarade zaposlenima niti da izmiruje redovne obaveze preko računa. S druge strane, FIBA ne dozvoljava da nekadašnji šampion registruje bilo kojeg igrača, ali to je trenutno manji problem.

foto: Dragan Kadić

Blokadu je izazvala Ekspo banka, nekadašnja Marfin banka, koja je pustila menicu za kredit koji je klub uzeo pre 13 godina, i to po stravičnim kamatama, koje i sada žestoko opterećuju kasu crno-belih. S druge strane, postupke pred arbitražom FIBA pokrenuo je Duško Vujošević, bivši trener crno-belih, zbog 113.000 evra, što je samo jedan deo njegovih potraživanja. Vujoševiću se pridružio nekadašnji bek partizana Nemanja Gordić, koji je takođe pravdu potražio u FIBA, i to zbog 50.000 evra. Naravno, ovde su uračunati i troškovi sporova, pa će predsednik kluba Ostoja Mijailović biti u još većim problemima.

- Ne znam kako ćemo se s tim izboriti - rekao je Mijailović nedavno, a Partizan pokušava na sve načine da izađe iz blokade i da račune ponovo učini aktivnim.

foto: Printscreen

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Printscreen, Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda će se ovako pojačati u sledećem prelaznom roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track