SRBIN NAJUSPEŠNIJI TRENER EVROPE Saša Obradović za Kurir: Šteta što i drugi Saša nije u finalu
Foto: Beta

Kida

SRBIN NAJUSPEŠNIJI TRENER EVROPE Saša Obradović za Kurir: Šteta što i drugi Saša nije u finalu

Košarka -

Srećan sam zbog plasmana u finale Evrokupa, ali mi je krivo što tamo nećemo udariti na Đorđevićev Bajern, kaže naš stručnjak s klupe Lokomotive

Saša Obradović je trenutno najuspešniji košarkaški trener Evrope!

Srbin sa svojom Lokomotivom hara Evrokupom i sa 20 pobeda bez poraza je izborio finale u kojem će do titule pokušati da dođe u meču protiv Darušafake, koja je pokazala zube i šokirala Bajern Saše Đorđevića. Malo je nedostajalo da imamo dvojicu Saša u meču za pehar, ali se isprečio Skoti Vilbekin, omaleni bek turskog tima, koji je glavni kreator senzacije.

- Iskreno, žao mi je što Saša Đorđević nije ušao u finale, mislim da su on i njegov klub to zaslužili. Žao mi je i zbog činjenice da nas dvojica predstavljamo talas novih srpskih trenera i da beležimo dobre rezultate - kaže u intervjuu Saša Obradović iz dalekog Krasnodara.

foto: Profimedia

Da li vam je lakše što ne igrate protiv njega?

- Sada ne razmišljam o tome, da je ušao u finale, verovatno bih razmišljao. Ovako Đorđeviću preostaje da što pre povrati ekipu, a verujte da ja znam da to nije baš lako. On još ima šansu da napravi nešto veliko kroz nemačku ligu i da se dokopa Evrolige. Ne treba zaboraviti da je Bajern tokom sezone imao dosta problema s povredama, a izostanak Mačvana je zaista bio veliki hendikep.

foto: Profimedia

Da li već sada pravite neku posebnu strategiju za Darušafaku i sjajnog Vilbekina, koji je Bajernu dao ukupno 65 poena?

- Možda može da se povuče paralela s Rajsom, koji je igrao za Makabi i već bio otpisan, a na kraju im je doneo titulu šampiona Evrope. Ne kažem da je Vilbekin otpisan, nego samo da je naglo iskočio, sada igra neverovatno. Nema tu neke strategije, naravno da se maksimalno spremamo za tursku ekipu, kao i za završnicu VTB lige, koja nam je takođe veoma važna.

Prija rekord, ali...

RADOVAĆU SE AKO UZMEMO TITULU

Vaš niz od 20 pobeda čini vas najboljim trenerom Evrope, kako gledate na to?

- Rano sam naučio da ne treba previše da se radujem. U sportu se ne živi od stare slave i naučen sam da razmišljam samo o narednom meču. Naravno da mi prija ovo dostignuće jer smo oborili rekord koji je takođe držala Lokomotiva sa 19 poena, ali su tada ispali u četvrtfinalu. Ali ostalo je to finale i pravo radovanje bih sačuvao za kasnije, kad odigramo te mečeve - skroman je Obradović.

foto: Printscreen

Kurir / PREDRAG GAJIĆ

Foto: Beta, Profimedia, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda pronašla dostojnu zamenu za Boaćija. Evo ko će ga naslediti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track