DRAMA: Zvezdi visi Evroliga!
Foto: Beta

Cela sezona stala u jedan meč

DRAMA: Zvezdi visi Evroliga!

Košarka -

Pošto su u Baru propustili prvu šansu da se nađu u finalu, crveno-beli će 2. aprila igrati majstoricu s Mornarom bez prava na kiks

Biti ili ne biti. Zvezdina cela sezona stala je u jednu utakmicu. Crvena zvezda će posle poraza u Baru (84:88) morati da pobedi Mornar 2. aprila u Beogradu. U suprotnom, ostaće bez plasmana u finale ABA lige, ali i bez učešća u Evroligi naredne sezone.

Na Malom Kalemegdanu svesni su dramatične situacije i značaja majstorice polufinala regionalnog takmičenja.

- Nama je plej-of ABA lige najvažniji deo sezone. Od starta govorimo šta je naš primarni cilj i došli smo do finiša tog dela zadatka - rekao je Alimpijević pre nekoliko dana, ali njegovi košarkaši kao da u nedelju u Baru nisu bili toga svesni.

Tviter goreo

ZVEZDAŠI LJUTI

Tokom meča u Baru, kao i po završetku utakmice, društvene mreže bile su usijane od komentara nezadovoljnih zvezdaša.

- Razumem i Pao i Fener, ali ovakvu bruku i pristup ne mogu da shvatim. Sramota - jedan je od komentara.

- Voleo bih da odgledam trening KKCZ da vidim šta treniraju, šta rade kad ovako igraju - poručio je jedan od tviteraša.

- Sine, dva igrača daju 60 poena, samo oni igraju. Alimpije, podržavam te cele sezone, ali ovo danas... Tebe treba neko da pita šta pričaš igračima na tajm-autu? Sramota - još jedan je od komentara.

Zvezda odavno nije primila skoro 90 poena u ABA ligi. Mornar je u prvoj četvrtini braniocu trofeja dao čak 30 poena, a do kraja susreta samo Nemanja Vranješ i Derek Nidam postigli su 29, odnosno 28 poena. Loša igra crveno-belih naljutila je i trenera Alimpijevića.

- Kad ne shvataš da je ova utakmica bila za finale, nisi zaslužio da pobediš. Kad u prvoj četvrtini primiš 40 poena, nisi zaslužio da pobediš, kad ti dva igrača daju 60 poena, nisi zaslužio da pobediš - rekao je Zvezdin strateg.

Meč za finale ABA lige zakazan je za 2. april u Beogradu, a crveno-beli košarkaši moraće na mnogo toga da porade kako bi obezbedili svoju ulaznicu za Evroligu i priliku da odbrane trofej regionalnog takmičenja.

Mornar se pojačava

UROŠ LUKOVIĆ SE VRAĆA U TIM

Zvezda će imati jednu brigu više u Beogradu. Najbolji igrač Mornara i jedan od najboljih igrača ABA lige Uroš Luković biće spreman za majstoricu u Beogradu. Bivši košarkaš Partizana biće izuzetno motivisan u ovom meču, pogotovo pošto je zbog povrede propustio prva dva duela polufinala.

- Igraću 100 odsto majstoricu u Beogradu - rekao je za Blic Uroš Luković.

foto: Nebojša Mandić

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Beta, Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Sprema se veliki huliganski pir. Pripreme uveliko traju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track