ŠOK U MINHENU! Đorđević više nije trener Bajerna!
Foto: Profimedia

smena

ŠOK U MINHENU! Đorđević više nije trener Bajerna!

Košarka -

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević više nije trener Bajerna iz Minhena, zvanično je saopšteno na sajtu minhenskog kluba.

Ekipu će u subotu na meču domaćeg šampionata protiv Oldenburga predvoditi pomoćni trener Emir Muki Mutapčić, a narednih dana biće poznato ko će naslediti Đorđevića na mestu prvog trenera.

foto: printskrin

"Posle dugog razmatranja i analiziranja, tokom podužeg vremenskog perioda, odlučili smo da našem timu visokog kalibra damo novi impuls. Ovakva odluka može da deluje kao iznenađenje za ljude koji nisu toliko upućeni u dešavanja u našem klubu, što je svakako razumljivo. Ipak, svima je jasno da je ovo teška odluka, ali je, isto tako, donesena posle dogovora svih strana – vodeći se isključivo ciljevima našeg ambicioznog projekta", rekao je izvršni direktor Bajerna Marko Pešić.

"Bajern želi da se zahvali Saši Đorđeviću na posvećenosti i svemu onome što je uradio za klub. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", dodao je Pešić.

Mediji spekulišu da je glavni kandidat za klupu Bavaraca nekadašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić!

Spekuliše se da je razlog za rastanak eliminacija od Darušafake u polufinalu Evrokupa i težak poraz od Albe u derbiju domaćeg prvenstva.

Bajern u prvenstvu Nemačke vodi na tabeli sa skorom od 23 pobede i samo dva poraza, pa ima šansu da se palsira u Evroligu kroz šampionat. Podsetimo, Aleksandar Đorđević je ove sezone osvojio nacionalni Kup sa nemačkim timom.

Kurir sport, foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Krstajić već zna. Ovo su sigurni putnici za Rusiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track