ZVEZDA DOČEKUJE KRALJEVE Alimpijević: Bez kalkulacija i na Real Madrid
Foto: KK Crvena zvezda

EVROLIGA

ZVEZDA DOČEKUJE KRALJEVE Alimpijević: Bez kalkulacija i na Real Madrid

Košarka -

Utakmica 29. kola Evrolige između košarkaša Crvene zvezde i madridskog Reala biće odigrana večeras od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević kaže da ekipa, bez obzira što je za vikend čeka "majstorica" protiv Mornara u polufinalu ABA lige, u duel sa madridskim Realom u Evroligi ulazi bez kalkulisanja.

Za poslednji meč u Beogradu ove sezone u elitnom takmičenju crveno-beli biće bez povređenog centra Pera Antića i prema rečima Alimpijevića za sada nije poznato koliko dugo će odsustvovati.

"Protiv Reala zatvaramo sezonu u Evroligi pred našim navijačima. U obavezi samo da se časno i dostojanstveno oprostimo od dobre sezone u kojoj je ostvareno velikih 11 pobeda. Pokušaćemo da protiv Reala popravimo skor, iako igramo sa timom kome se ne preti", rekao je Alimpijević.

Alimpijević veruje da će Real imati dodatan motiv da se revanšira prvaku Srbije i Jadrana za poraz u Madridu u prvom delu sezone.

"Uz poraz od nas, Real juri što bolju poziciju pred plej-of Evrolige i biće jako motivisan. Moraćemo da budemo na mnogo višem nivou nego na poslednjem meču (poraz od Mornara u Baru prim. aut), kako ratnički, tako i energetski. Igraćemo kao i do sada, bez kalkulisanja, iako je protivnik Real".

Ujedno, spekulacije iz Izraela da Tejlor Ročesti prelazi u Hapoel iz Jerusalima nazvao je "potpunom neistinom".

"Pogrešna informacija stigla je u pogrešnom trenutku, može da utiče na tim, iako se trudimo da ne bude tako. Sigurno je da klub radi pametnu sportsku i finansijsku politiku", zaključio je Alimpijević.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac ulogu favorita prepustio je slavnom španskom klubu.

"U Madridu smo odigrali jednu od najboljih partija u sezoni, tako moramo i sada. Probaćemo da ponovimo igru i pobedimo", zaključio je Davidovac.

kurir.rs / Tanjug

foto: KK Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) CIRKUS „MEDRANO“ ZA VIKEND U SUPERLIGI SRBIJE ?! Ili zašto će, opet, Kokeza biti kriv za sve?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track