(VIDEO) ČAČAK BEZ ABA LIGE: Krka savladala Borac i boriće se za plasman u regionalnu ligu
Foto: ABA Liga

puna hala nije pomogla

(VIDEO) ČAČAK BEZ ABA LIGE: Krka savladala Borac i boriće se za plasman u regionalnu ligu

Košarka -

Košarkaši Krke iz Novog Mesta prvi su finalisti Druge regionalne ABA lige, pošto su u prvom meču završmnog turnira u Čačku, posle velike borbe savladali domaći Borac (86:82).

Krka će se u borbi za plasman u ABA ligu boriti sa pobednikom meča između Vršca i slovenačke Primorske.

Najefikasniji u ekipi Borca bili su Pešaković sa 21 i Todorović sa 17 koševa. Marko Marinović bio je blizu dabl-dabla, ubacio je 16 i imao 9 asistencija.

Sa druge strane Marineli je imao 18, Đapa 14, dok su Cinac i Jošilo dodali po 13 poena.

Borac je bolje igrao prvo poluvreme, ali je u nastavku stao. Krka je preko Jošila i Đape to materijalizovala uz 18 skokova u napadu, protiv Čačana za koje nije igrao povređeni reprezentativac Srbije Ilija Đoković.

Dobro su počeli Čačani, bili bolji rival i vodili na poluvremenu sa osam poena razlike (47:39). Međutim, u nastavku se uvukla nervoza, stao je šut za tri poena, a gosti iz Novog Mesta počeli da pogađaju gotovo sve.

Finiš je bio uzbudljiv. Gosti pod pritiskom pune dvorane maše četiri slobodna bacanja i gube loptu, pa Borac preko Marinovića prilazi samo na poen minusa. Đapa potom daje samo jedno od dva slobodna bacanja za Krku, ali Balaban sa dva promašaja sa istog odstojanja na drugoj strani propušta priliku da donese izjednačenje i produžetak domaćinu, da bi odmah potom Marineli sa dva pogođena penala postavio konačnih 86:82.

Kurir sport

Foto: ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan već dogovorio najveće pojačanje za narednu sezonu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track