ŽELJKO OBRADOVIĆ JE ZA MENE MRTAV: Vlasnik Panatinaikosa opleo po srpskom treneru
Foto: Beta

izneo prljav veš

ŽELJKO OBRADOVIĆ JE ZA MENE MRTAV: Vlasnik Panatinaikosa opleo po srpskom treneru

Košarka -

Kontroverzni vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, rekao je da je Željko Obradović "mrtav čovek za njega".

Janakopulos je osim o odnosu sa sadašnjim trenerom Fenerbahčea, rekao i da ne može da kaže kada će se u Atini pojaviri novi trener kalibra najtrofejnijeg stratega Evrolige.

"Da je situacija bila malo bolja, tu pre svega mislim na ekonomski faktor, ali i neke druge koje nemaju direktne veze sa terenom, već bismo pronašli novog Obradovića", rekao je Janakopulos u opširnom intervjuu za grčki magazin 'All Star Basket'.

Jedan od najboljih košarkaških trenera svih vremena je u 13 sezona doneo timu iz Atine čak pet titula prvaka Evrope, od ukupno šest u klupskoj istoriji, kao i jedanaest pehara šampiona Grčke i sedam Kupova.

"U potpunosi nisam saglasan sa vašom tvrdnjom da je decenija uspeha Panatinaikosa personfikacija Obradovića. Zasluge za sve uspehe idu na račun porodice Janakopulos. S druge strane, svakako da je Obradović bio glavno 'oruđe' na tom putu. Ali, opet, esenciju uspeha čini trojstvo – menadžment, tim, navijači".

Janakopulos je srpskom treneru dodelio posebnu plaketu za svu radost koju je pružio OAKA Areni, ali je nedugo zatim objavio snimak žustre svađe sa popularnim Žocom.

"Dok je bio s nama imali smo veoma dobar odnos, deleći emocije i momente koji dodatno zbližavaju ljude. Ipak, sve se promenilo kada mi je 2012. godine rekao da ne želi da ostane, od tog trenutka – postao je mrtav za mene kao čovek. Iako je fantastičan profesionalac, dok sam ja ovde on će uvek biti gost u našoj hali", zaključio je Janakopulos.

Kurir sport / All Star Basket

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(PAPARACO KURIR TV) ČASTIO LEPŠU POLOVINU: Košarkaš Crvene zvezde Dilan Enis devojci kupio poklone

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track