ZVEZDA PROMENILA TIM PRED START SUPERLIGE: Filip Čović u crveno-belom, raskinut ugovor sa Dilanom Enisom
Foto: Saša Pavlić

Zvezda se pojačala

ZVEZDA PROMENILA TIM PRED START SUPERLIGE: Filip Čović u crveno-belom, raskinut ugovor sa Dilanom Enisom

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda raskinuo je sporazumno ugovor sa Dilanom Enisom pred start Superlige Srbije.

Ujedno, crveno-beli su obavestili javnost da su novi članovi tima Aleksa Radanov i Filip Čović.

"Reprezentativac Srbije Aleksa Radanov, koji je bio ustupljen FMP-u se vraća u Crvenu zvezdu sa kojom ima višegodišnji ugovor.

Talentovani 20-godišnji bek visok 204 santimetara, jedan je od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi u svom uzrastu, uspešno može da pokriva sve pozicije od 1 do 3. U dresu FMP-a u ovoj sezoni, postizao je 8 poena i imao prosečno 3 skoka po utakmici.

Plejmejker Filip Čović, kapiten FMP-a, potpisao je ugovor do kraja sezone sa ekipom Crvene zvezde mts, za koju će nastupati u utakmicama Super lige.

Iskusni organizator igre, ima 28 godina, a ove sezone je u ligaškom delu ABA lige ubacivao 15.8 poena po utakmici, uz 7.5 asistencija po meču:

"Nema velikih reči, ali ni puno vremena za adaptaciju, jer Superliga Srbije počinje već za dva dana. Od prethodnog odlaska, prošao sam puno toga, mnogo sam iskusniji i zato mogu da kažem da je ovo velika čast za mene, i da smatram da mogu da pomognem timu Crvene zvezde mts. Na meni je da radim naporno i da se što pre priviknem na nove saigrače i igru ekipe. Znam praktično sve igrače u ovom timu, i verujem da će mi zbog toga biti potrebno i manje vremena da se u potpunosti uklopim u novi sistem", rekao je novi član crveno-belih za koje je igrao u sezoni 2011-2012.

Imajući u vidu da Milko Bjelica ima ugovor sa klubom do kraja sezone, u toku su razgovori sa njim oko njegovog statusa u klubu, s obzirom da je u poslednje vreme, neke važne utakmice za klub odigrao u neočekivano slaboj formi.

Ekipa Crvene zvezde mts prvi meč u Superligi igra u sredu u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv zemunske "Mladosti".

Kurir sport

Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Derbi bez navijača? Nemoć Superlige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track