Kraj stečaja, računi Zvezde odblokirani

Usvojen plan reorganizacije

Kraj stečaja, računi Zvezde odblokirani

Košarka -
Po donošenju ovog pravosnažnog rešenja sva potraživanja, prava poverilaca i drugih pravnih lica i obaveze KK Crvena zvezda uređuju se isključivo po uslovima iz plana reorganizacije

Stečajni postupak je obustavljen, a računi Košarkaškog kluba Crvena zvezda su odblokirani prvi put posle osam godina, saopštio je klub sa Malog Kalemegdana.

„Iako je sezona odavno završena KK Crvena zvezda nastavlja da beleži pobede van terena i da krupnim koracima ide ka organizacionoj stabilizaciji i jačanju“, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu crveno-belih.

„Iako je pre samo godinu dana slavnom klubu bogate tradicije pretio bankrot, samim tim i gašenje, dolaskom novog rukovodstva za veoma kratko vreme situacija se iz korena promenila. Na to upućuje i poslednja informacija koja je stigla iz Privrednog suda u Beogradu. Naime, 3. jula 2012. godine Privredni sud u Beogradu dao je potvrdu o pravosnažnosti rešenja kojim se usvaja unapred pripremljeni plan reorganizacije KK Crvena zvezda. Na taj način i zvanično je obustavljen stečajni postupak nad KK Crvena zvezda. Time su takođe odblokirani svi računi KK Crvena zvezda koji su bili u neprekidnoj blokadi od maja 2004. godine.

Po donošenju ovog pravosnažnog rešenja sva potraživanja, prava poverilaca i drugih pravnih lica i obaveze KK Crvena zvezda uređuju se isključivo po uslovima iz plana reorganizacije. Usvojeni plan reorganizacije predstavlja izvršnu ispravu i smatra se novim ugovorom za izmirenje potraživanja koja su poverioci imali prema KK Crvena zvezda.“

Podsećamo da je oredsednik Crvene zvezde Beograd Nebojša Čović nedavno saopštio da je dug kluba sveden na 800.000 evra, i da će se potraživanja igrača trenera i poverilaca izmiriti do kraja avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track