(VIDEO) SJAJAN DEBI TOPIĆA: Crveno-beli se mučili protiv Borca, ali na kraju ubedljivo slavili
Foto: Dado Đilas

superliga

(VIDEO) SJAJAN DEBI TOPIĆA: Crveno-beli se mučili protiv Borca, ali na kraju ubedljivo slavili

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Borac u osmom kolu košarkaške Superlige Srbije sa 84:74.

Crveno-beli su uspeli da se vrate na prvo mesto Grupe A, jer su se revanširali Borcu za poraz u Čačku 70:63, podsetimo, Borac je u prvom meču slavio sa sedam poena prednosti.

Najzaslužniji za pobedu na debiju novog trenera Milenko Topića bili su Ognjen Dobrić sa 17, Dejan Davidovac sa 16 i Tejlor Ročesti sa 14 poena.

Sa druge strane, Nemanja Todorović ubacio je 20, a Miloš Dimić 11 poena.

Mega Bemaks je u Zemunu sa ubedljivih 125:67 (26:17, 38:19, 30:9, 31:22) pobedila Mladost.

Goste je do trijumfa predvodio Nikola Mišković sa 24 poena, dok su Luka Cerovina i Andrija Marjanović ubacili po 17.

U ekipi Mladosti istakao se Vojin Svilar sa 13 poena, a dva manje dodao je Djordje Pažin.

TOK MEČA:

TREĆA ČETVRTINA:

U ovom kvartalu se igra uglavnom u serijama. Crvena zvezda ne uspeva da se značajnije odvodi. Davidovac i Dobrić drže domaćina, ali gosti na krilima iskusnog Marinovića i Đokovića uspevaju da održe egal rezultat.

DRUGA ČETVRTINA:

Crvena zezda je uspela da polovinom drugog kvartala dođe do najubedljivije prednosti na utakmici koje je iznosila čak plus 9. Posle tajm-auta uspeli su Čačani da se oporave i da se rezultatski vrate. Na isteku 19. minuta serijom 6:0 Borac uspeva skroz da se povrati i zaostatak smanji na minus 2. Deluje da se goasti neće lako predati, a i da se novi trener Topić još nije najbolje snašao u novoj ulozi.

PRVA ČETVRTINA:

Crvena zvezda je loše ušla u utakmicu pa su Čačani uspeli da povedu sa 7:0 na otvaranju meča. Uspeli su domaći polako da se oporave od početnog šoka, pa su prve poene upisali tek na isteku trećeg minuta meča. Kako je utakmica oticala tako su domaći uspeli da podignu nivo igre, pa su na isteku desetog minuta čak košem Dobrića uspeli da prvi do igre reše u svoju korist.

Crveno-beli će pokušati da se revanširaju Čačanima za poraz u Čačku. Borac je kod kuće pokazao da je Zvezda ranjiva i u Superligi i trijumfovali 70:63.

Zvezdu je u međuvremenu pobedila i Mega, što je rezultiralo odlaskom trenera Dušana Alimpijevića, pa Beograđani imaju pet pobeda i dva poraza. Borac ima skor 6-1.

Crveno-bele će do kraja sezone voditi Milenko Topić pa će Zvezda dočekati u novim okolnostima.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja