ZA VREME FAJNAL FORA U BEOGRADU: Igraće se i 22. Prvenstvo Evrope za dijasporu (VIDEO)
Foto: Promo, Boris Nikolašević

susret veterana

ZA VREME FAJNAL FORA U BEOGRADU: Igraće se i 22. Prvenstvo Evrope za dijasporu (VIDEO)

Košarka -

Davne 1997. godine košarkaški zaljubljenici Miodrag Radomirović Pure i Đura Vojnović, organizovali su u nemačkom gradu Bilefeldu, prvi turnir srpske dijaspore u košarci, čiji je domaćin bio, tada tek osnovani, košarkaški klub „Radivoje Korać“.

Ljubav prema košarci i želja za druženjem, okupili su košarkaške zaljubljenike iz čitave Evrope koji su svojim zalaganjem i trudom održali ovaj turnir do današnjih dana i uzdigli ga nivo koji košarka, kao naš trofejni sport i zaslužuje.

Ove godine, 22 put po redu, prvenstvo Evrope za dijasporu održava se u Beogradu, od 18. do 20.maja. Pravo učešća imaju svi naši klubovi iz Evrope, kao i ekipe sa prostora bivše Jugoslavije. Utakmice će se igrati u dvoranama Vizura sport, Cara Dušana 105, Zemun i u Sportskom centru Master, Cvetna 4,Zemun.

Ekipe imaju pravo na dva bivša ili trenutna profesionalna igrača, s tim da ne mogu biti prijavljene ekipe koje se takmiče u profesionalnim ligama.

Svečano otvaranje turnira je u subotu 19. maja u 10 časova u SC Master. Nakon toga će uslediti utakmice u periodu od 11 do 17 časova u hali Vizura i od 11 do 16 časova u SC Master.

foto: Promo

Polufinalni mečevi igraju se u nedelju od 11 časova, dok je finale predviđeno za 15 časova u SC Master.

Utakmice se igraju u tri grupe, sistemom eliminacije i u ta dva dana će se

odigrati 20 mečeva. Utakmiće će biti prenošene uživo, preko live stream-a.

Promoter 22. Košarkaškog evropskog prvenstva srpske dijaspore je proslavljeni as Radničkog sa Crvenog Krsta Srećko Jarić.

Kurir sport

Foto: Promo, Boris Nikolašević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ko je tajanstveni Rus za kog se otimaju Zvezda i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track