CRNO-BELI PREBOLELI FMP: Partizan u poslednjoj četvrtini slomio Dinamik i ostao u trci za prvo mesto (VIDEO)
Foto: Vladimir Šporčić

SUPERLIGa Srbije

CRNO-BELI PREBOLELI FMP: Partizan u poslednjoj četvrtini slomio Dinamik i ostao u trci za prvo mesto (VIDEO)

Košarka -

Partizan je savladao Dinamik (87:71) u okviru 8. kola košarkaške Superlige Srbije.

Partizan su do pobede protiv Dinamika vodili Najdžel Vilijams-Gos sa 19 poena, odnosno Kvame Von sa 15. Na drugoj strani istakli su se Aleksandar Todorović sa 18 i Nemanja Krstić sa 11 koševa.

Partizan sada ima skor 7 pobeda i jedan poraz, dok je Dinamik upisao četvrti poraz.

Inače, u poluvremenu meča viđena je i veridba na centru dvorane Aleksandar Nikolić.

Prva četvrtina

Igra se brzo na obe strane. Partizan je od rezultata 3:3 sve vreme u vođstvu u prvih pet minuta igre. Vanja Marinković ima već sedam poena. Partizan je svih deset minuta diktirao tempo, što je rezultiralo vođstvom domaćina 27:17 posle deset minuta.

Druga četvrtina

U drugih deset minuta igra se brzo. Partizan sve vreme ima prednost.. Tim trenera Nikolića se više oslanja na šut sa distance, što je Dinamiku posle dve vezane trojke Stevanovića donelo prilazak na 40.35.

Seriju Partizana bez poena prekinuo je Veličković sa dva ubačena penala.Čankov tim je na poluvremenu vodio 44:39.

Treća četvrtina

Treća četvrtina počela je poenima Krstića uz faul, pa je Dinamik posle početnih 5:5 i 7:5 za Partizan prvi put došao na koš zaostatka. To je bio uvod u preokret nastao trojkom Beslaća nešto kasnije. Dinamik je tada poveo 45:44, a posle zakucavanja Krstića Čanak je zatražio tajm-aut.

Posle više od tri minuta igre, Si je zakucavanjem presekao seriju Dinamika od 10:0. To su ujedno bili prvi poeni Partizana u nastavku meča. Do kraja četvrtine igralo se poen po poen, a trećih deset minuta obeležilo je zakucavanje Todorovića.

Posle 30. minuta igre u dvorani Aleksandar Nikolić Partizan je vodio 62:61.

Četvrta četvrtina

Partizan je iskoristio tri vezane greške igrača Dinamika u napadu, pa je nešto više od sedam minuta pre kraja poveo 70:63. Partizan je nešto manje od pet minuta pre kraja posle trojke Andrića stekao dvanaest poena prednost i utisak je da je domaći tim blizu novog trijumfa.

Tok utakmice

- Želimo da se vratimo na pobednički kolosek i da u meču sa Dinamikom pokažemo dobru igru. Oni su ekipa koja dobro igra, dobro šutira i verujem da će biti veoma motivisana protiv nas. Ipak, svesni smo uloge favorita, ali i načina na koji moramo da pristupimo utakmici kako bismo tu ulogu opravdali - naglasio je prvotimac crno-belih Vanja Marinković.

Trener Partizana, Nenad Čanak, pred duel sa Dorćolcima poručuje:

- Posle prvog poraza, želimo da do kraja ligaškog dela zabeležimo sve pobede i spremno dočekamo plej-of, a možda i neki kiks naših rivala. Verujem da smo iz utakmice u Železniku mnogo toga naučili i da ćemo protiv Dinamika pokazati određenu reakciju. Dinamik će biti rasterećen i ako uđe u dobar šuterski ritam, može da nam napravi probleme. Na nama je da im to ne dozvolimo.

NE PROPUSTITE ŠANSU DA SE NAĐETE NA MUNDIJALU U RUSIJI!

Kurir sport

Foto: Vladimir Šporčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ko je tajanstveni Rus za kog se otimaju Zvezda i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track