SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Bartomeu progovorio o šansama da Zvezda igra Evroligu
Foto: Beta

nema nedoumica

SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Bartomeu progovorio o šansama da Zvezda igra Evroligu

Košarka -

Prvi čovek Evrolige Đordi Bartomeu, kaže da su šanse da Crvena zvezda, koja je poražena u finalu regionalne ABA lige od Budućnosti i naredne sezone igra najjače košarkaško takmičenje veoma male.

- Kao što znate, svih 16 licenci je podeljeno na jedan ili drugi način. Jedina šansa za Crvenu zvezdu je da bilo koji od 16 klubova napusti svoje mesto, što je trenutno malo verovatno, rekao je Bartomeu.

Jedna od pomenutih 16 ulaznica namenjena je Budućnosti, koja je osvajanjem ABA lige stekla prvi preduslov. Ne zna se koji su ostali kriterijumi i da li će moći da ih ispuni...

- Na sastanku sa menadžmentom Budućnosti obavestili smo ih o svim zahtevima koje mora da ispuni svaki učesnik Evrolige. To je širok spektar kriterijuma, od strukture kluba, minimalnog budžeta, standarda dvorane, pravila finansijskog fer-pleja... Budućnost sada radi na tome kako bi završila registraciju za sledeću sezonu.

Malo i o budućnosti.

- Regionalna liga ima tri direktna mesta u Evrokupu, ali pored toga postoje najmanje dve "vajld karte" koje će biti dodeljene pošto se svi zahtevi analiziraju. Partizan bi mogao da dobije jednu od njih, ali još je rano za priču o tome.

Shodno proširenju Evrolige od sezone 2019/2020, Bajern je dobio dvogodišnju "vajld kartu". Postoji ideja i da ABA liga profitira proširenjem, odnosno da dobije još jedno mesto u Evroligi i Evrokupu.

- Plan je jasan i mi ćemo u budućnosti preduzeti različite korake. Prvi kojim se bavimo je da uključimo Francusku i povećamo prisustvo Nemačke u Evroligi. Posle toga najviši prioriteti su Velika Britanija i Evrokup. Proširenje Evrokupa i Evrolige je definitivno nešto što razmatramo za blisku budućnost - najavljuje Bartomeu.

NE PROPUSTITE ŠANSU DA SE NAĐETE NA MUNDIJALU U RUSIJI!

Kurir sport / Novosti

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Dva standardna prvotimca odlaze iz Zvezde. Evo ko dolazi umesto njih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track