(UŽIVO) CRVENO-BELI PRESKOČILI ZLATIBOR: Zvezda na korak od prvog mesta pred plej-of
Foto: Foto: Twitter/KK CZ

SUPERLIGa Srbije

(UŽIVO) CRVENO-BELI PRESKOČILI ZLATIBOR: Zvezda na korak od prvog mesta pred plej-of

Košarka -

Košarkaši Crvene savladali su Zlatibor (89:75) u meču 9.kola grupe A Super lige.

Aktuelni šampion Srbije meč je rešio u drugoj deonici kada je prednost išla i do 17 poena, a posebno je briljirao Filip Čović zahvaljujući kojem je Zvezda došla do dvocifrene prednosti.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Omić i Čović sa 19 poena, dok je Dobrić ubacio 18.

Bolji od ostalih u domaćem timu bio je Dragoslav Papić sa 22 poena, dok je Popović bio blizu tripl-dabla, 13 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Prva četvrtina

U prvih pet minuta igra se veoma brzo. Domaćin na polovini prvog kvartala vodi 14:9. Zvezda je na to dogovorila serijom 5:0. Do poslednjeg minuta prve deonice Zlatibor je vodio, a na isteku devetog minuta Dobrić je trojkom preokrenuo na 22:20.

Zvezda je prvi deo igre dobila sa 23:20.

Druga četvrtina

Zvezda je u prvih pet minuta druge deonice sve vreme u vođstvu, koje je iznosilo i sedam poena (37:30) u 14. minutu. Dva i po minuta pre kraja Čović je pogodio trojku i doneo Zvezdi prvu dvocifrenu prednost 43:31.

Tim iz Beograda je pogodio čak jedanaest trojki iz 22 pokušaja, a Filip Čović ima 17 poena.

Treća četvrtina

Zlatibor je za pet minuta igre u nastabvku postigao samo četiri poena (dvojka i dva bacanja), dok je Zvezda koristila sve greške domaćina u odbrani. U drugih pet minuta viđena je neefikasna igra, pa je Zvezda posle tri deonice vodila 49:72.

Četvrta četvrtina

Domaći košarkaši bolje su počeli poslednji kvartal. Jasna im je namera da koliko je moguće smanje zaostatak za Zvezdom. U dome su donekle uspeli dobiši poslednji period igre.

Tok meča

Crveno-beli su u prvom susretu u Beogradu stigli do bodova, a na ovo gostovaje odlaze nakon važne pobede u direktnom duelu za prvo mesto protiv ekipe Borca. Ipak, trener Milenko Topić poziva na oprez:

"Moramo biti maksimalno oprezni, i da u ovaj meč uđemo sa najvećim respektom prema ekipi koja je na svom parketu savladala Borac, i stigla do još nekoliko vrednih pobeda, uključujući i ovu u poslednjem kolu protiv Tamiša u Pančevu. Ponaviću se, nemamo mnogo vremena, utakmice se nižu, ali moramo da ispravimo pojedine stvari iz prethodnog meča koji smo igrali u sredu, takođe i da energetski budemo na pravom nivou. Raduje i povratak Pere Antića u sastav, koliko nam je nedostajao na više načina, i na terenu i pored njega, videlo se u prethodnom periodu. On će se naći u protokolu, a da li će se naći i na parketu odlučićemo neposredno pred utakmicu."

Ostali igrači koji su nastupali u utakmici protiv Borca su na raspolaganju stručnom štabu Crvene zvezde mts. Crveno-beli su prvi na tabeli sa skorom 6-2, dok je ekipa Zlatibora jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja, jer ima skor 4-4 i praktično je obezbedila plasman u plej of, nakon vredne pobede u prethodnom kolu protiv ekipe Tamiša u Pančevu.

NE PROPUSTITE ŠANSU DA SE NAĐETE NA MUNDIJALU U RUSIJI!

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track