Najnovije vesti

BEOGRAD SPREMAN ZA KOŠARKAŠKI SPEKTAKL: Srpska prestonica će biti centar sveta!
Foto: AP

Fajnal for evrolige

BEOGRAD SPREMAN ZA KOŠARKAŠKI SPEKTAKL: Srpska prestonica će biti centar sveta!

Košarka

Beograd će za vikend, od 18. do 20. maja, po prvi put u istoriji biti domaćin Fajnal fora, završnog turnira košarkaške Evrolige, a gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da su Štark arena i ceo grad spremni za predstojeći sportski spektakl.

U Areni je sređen novi medijski prsten, instalirana velika medijska kocka, novo led osvetljenje i ozvučenje, uređen plato oko nje, grad je uložio skoro dva miliona evra u proteklih meseci, a ostalo je samo da se postavi parket, nakon čega će dvorana biti potpuno biti spremna za vikend.

 

"Arena je nikada lepša i spremnija. Sve što je bilo do nas, mi smo uradili, pet dana pre roka. Ljudi iz Evrolige kažu da su prezadovoljni, da smo uradili sve na najbolji mogući način", rekao je Mali koji je danas obišao Arenu, gde je održana i sednica Organizacionog odbora završnog turnira Evrolige.

 

Mali je istakao da se za vikend očekuje više od 20.000 turista u Beogradu, pre svega iz zemalja čiji klubovi igraju na turniru, a to su Turska, Rusija, Španija i Litvanija, a da se samo na Aerodromu "Nikola Tesla" očekuje više od 50 vanrednih letova.

 

Direktan prenos Fajnal fora biće emitovan u više od 200 zemalja, rekao je Mali i dodao da je to sjajna prilika za promociju Srbije i Beograda.

 

"Da pokažemo još jednom da smo sportska nacija, košarkaška velesila. Za vikend u našem gradu biće sportski spektakl, a Beograd i Srbija i košarkaški centar Evrope", istakao je Mali i dodao da će u isto vreme Beograd biti domaćin i juniorskog Fajnal fora, na kojem učestvuje osam timova, od kojih dva iz Srbije, Mega i Crvena zvezda.

 

"Drago mi je što smo još jednom pokazali koliko smo ozbiljni i sposobni da organizujemo ovako velika takmičenja na pravi način", podvukao je gradonačelnik.

 

Naveo je da Štark arena po prvi put izgleda onako kako je trebalo da izgleda pre 15-ak godina kada je završena - sa novim medijskim prstenom, velikom medijskom kockom, novim led osvetljenjem i ozvučenjem, sređenim platoom...

 

"Uložilo smo skoro 2 miliona evra, kao grad, u proteklih nekoliko meseci kako bi Arena izgledala ovako kako izgleda", rekao je on.

 

Zahvalio je Vladi Srbije, koja je zajedno sa gradom radila na organizaciji turnira, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je, kako je rekao, dao ideju da se veliko takmičenje organizuje u Beogradu.

 

"Pokazujemo da ne postoji prepreka, takmičenje, stvar koju ne možemo zajedno da organizujemo", rekao je Mali.

 

Na završnom turniru, u polufinalu branilac titule Fenerbahče igraće protiv Žalgirisa, dok se moskovski CSKA sastaje sa Realom iz Madrida.

 

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao da savremena oprema ostaje u vlastištvu Arene, odsnosno nije nabavljena samo za turnir, te da je to prva ozbiljnija investicija od kada je dvorana puštena u rad.

 

Na terenima košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda, na Kalemegdanu, koje je Evropliga obnovila uoči Fajnal fora biće "fan zona".

 

Kako je rekao Nikodijević, to je simbolično mesto na kojem se rodila srpska i jugoslovenska košarka, pa će na terenima na Kalemegadnu biti organizovani zabavni progarami za posetioce, revijalne i humanitarne utakmice...

 

Kurir sport/ Tanjug, foto: AP

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Hoće li Krstajić razbiti “prokletstvo” koje nas prati 30 godina?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...