VESELI VERUJE U ODBRANU TITULE: Košarkaš Fenerbahčea uveren da će iskustvo njegovog tima presuditi u finalu Fajnal fora
Foto: euroleague.net

evroliga

VESELI VERUJE U ODBRANU TITULE: Košarkaš Fenerbahčea uveren da će iskustvo njegovog tima presuditi u finalu Fajnal fora

Košarka -

Košarkaš Fenerbahča Jan Veseli rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Real Madrida u finalu "fajnal fora" Evrolige u Beogradu i da se nada da će njegovoj ekipi pomoći iskustvo iz prošle godine, kada je osvojila titulu evropskog prvaka.

"Biće teška utakmica, finale je. Obe ekipe imaju veliku motivaciju da osvoje trofej, očekujem vrlo tešku utakmicu. Obe ekipe su dogurale do finala i zasluženo su tu. Mi moramo da smo spremni i koncentrisani za svih 40 minuta. Spremićemo se da damo sve od sebe. Prole godine smo imali dobro iskustvo i to će nam koristiti", rekao je Veseli novinarima.

Aktuelni šampioni Evrope košarkaši Fenerbahčea igraju u nedelju od 20 časova protiv Real Madrida u finalu "fajnal fora" u Beogradu.

Upitan da li će njegova ekipa biti u prednosti pošto ima mnogo više navijača u Beogradu, Veseli je rekao da je to prednost, ali da njegov tim mora da se drži svog plana, da bude koncentrisan i da dobije utakmicu.

Upitan ima li leka za igrače Reala Luku Dončića i Serhija Lulja, Veseli je kratko odgovorio: "Imamo".

Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić rekao je da je važno da ekipa postavi igru kako ona voli, da igra sporije i na manji broj poena.

"I oni znaju da se 'potuku', pogotovo njihovi visoki igrači i bekovi nisu mekani. Volimo da se 'potučemo' a to možemo kada znamo da imamo dovoljno igrača, da možemo da imamo koji faul više i više igrača na raspolaganju, da potrošnja energije bude na većem nivou", rekao je srpski košarkaš.

On je naveo da ne može ništa da priča o sudijama, da ne bi bio kažnjen, i dodao da se nada da će kriterijum biti ujednačen, kako bi bolji tim pobedio.

"CSKA je juče bio favorit, Real je to iskoristio i pobedio. Potrudićemo se da oni ne završe sezonu kao što smo mi prošle godine (titulom)", rekao je Kalinić.

Košarkaš turskog tima Bobi Dikson rekao je da je ekipa ima mnogo samopouzdanja zahvaljujući uspesima trenera Željka Obradovića.

"Pokušaćemo da odigramo jaku odbranu, da ih sprečimo da trče i nadam se da možemo iz toga da pravimo napade. Želim da pobedimo, bilo bi super da budem MVP ali o tome ne razmišljam, već samo o pobedi. Željko je na klupi, takvo iskustvo trenera, takva košarkaška mudrost vam daje mnogo samopouzdanja, osvojio je 9 titula u Evroligi", naveo je Dikson.

On je rekao i da je uvek spreman.

"To je priča mog života. Uvek sam spreman i čekam šansu", dodao je Dikson.

Košarkaš Real Madrida Entoni Rendolf rekao je da će detalji presuditi u finalu "fajnal fora".

"Biće velika borba, moraćemo da damo sve o sebe da bismo imali šansu. Mi želimo da se takmičimo, svi u timu doprinose i želimo pobedu. I pored problema sa povredama u Relu se uvek očekuju borbe za trofeje, za to se spremamo", rekao je on.

Kurir sport

Foto: Euroleague. net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track