CRVENO-BELI LAKO DO POBEDE: Zvezda sa pola snage razbila Vršac, bilo je i plus 40
Foto: Dado Đilas

PLEJ-OF superlige srbije

CRVENO-BELI LAKO DO POBEDE: Zvezda sa pola snage razbila Vršac, bilo je i plus 40

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Vršca (89:50) na startu plej-ofa Superlige Srbije.

Drugi meč ove četvrtfinalne serije, koja se igra na dve pobede, na programu je u sredu, 23. maja u dvorani "Milenijum" u Vršcu (21).

Pobednik je bio jasan već u ranoj fazi meča, a do kraja je jedino pitanje bilo kolika će biti razlika na kraju utakmice, pošto je Vršac samo u prvih pet minuta držao korak za braniocem titule.

Zvezda je zadržala ozbilhjnost do kraja i samo je konstantno povećavala razliku, koja je u poslednjoj četvrtini prešla i +40. Crveno-bele je odlično služio šut za tri poena (12/20), a i za dva je bio dobar (60%).

Svi igrači u timu trenera Milenka Topića upisali u listu strelaca osim Branka Lazića. Najefikasniji je bio Džejms Feldin sa 14, Dobrić je dodao 13, Radanov 12, a dvocifren je bio još Dejan Davidovac sa 10 poena.

U Vršcu je prednjačio Stefan Đorđević sa 13, dok je njegov imenjak Momirov imao 11 poena.

Prva četvrtina

Na polovini prve četvrtine bilo je 9:9. Stefan Mitrović je vukao Vršac, a sa druge strane raspoloženiji od ostalih bio je Dejan Davidovac, kom se nešto kasnije pridružio i Omić.

Zvezda je serijom 8:o na kraju prve četvrtine prvi put stekla dvocifrenu prednost 21:11.

Druga četvrtina

Zvezda nema većih problema. Tim trenera Topića sa čini se pola snage potpuno kontroliše sve što se dešava na terenu. Topić jeste polovinom četvrtine zatražio minut odmora, ali je Zvezda posle saveta trenera, nastavila da diže prednost.

Dva minuta pre poluvremena biloje 42:22, a prvi deo utakmice završen je rezultatom 50:27.

Treća četvrtina

Zvezda je nastavila tako gde je stala na poluvremenu. Na startu treće četvrtine Janković je vezao šest poena. Zvezda u stilu San Antonija kreće loptu oko linije 6.75, Dobrić rešava trojkom za +31, ali Vršac smanjuje poenima u poslednjim trenucima treće deonice, 69:40.

Četvrta četvrtina

Od šestog minuta utakmice Zvezda kontroliše meč i samo je pitanje kojim rezultatom će se meč završiti. Tim trenera Topića ostvario je prvi trijumf u seriji.

Tok meča

Vrata hale "Aleksandar Nikolić" će biti otvorene za navijače za tribine B i C, saopštili su crveno-beli.

Superliga Srbije se nastavlja posle sedmodnevne pauze, a Zvezda kao najbolji tim Grupe A igra protiv ekipe koja je bila četvrta u Grupi B, iza FMP, Partizana i Dinamika.

"Svaka ekipa koja je uspela da se plasira u samu završnicu i eliminacionu fazu zaslužuje svako poštovanje. Ekipa Vršca je pretrpela dosta igračkih promena tokom sezone, ali je uspela da ostvari uspeh. Dolaze maksimalno rasterećeni u Beograd, i posebno me raduju dobre igre Stefana Đorđevića i Stefana Momirova, dvojice momaka koji su prošli sve selekcije Crvene zvezde i očigledno napravili pravi potez odlaskom u Vršac, gde su skupljali i iskustvo i minute, sa kojima su došle i dobre igre", rekao je trener Zvezde Milenko Tepić.

Drugi meč ove četvrtfinalne serije, koja se igra na dve pobede, na programu je u sredu, 23. maja u dvorani "Milenijum" u Vršcu (21).

Kurir sport

Foto: ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEOGRAD JE GOREO ZA VIKEND! Dobili smo novog kralja evropske košarke i otkrili ko je zapalio zvezdin autobus! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track