(VIDEO) CRVENO-BELI ČEKAJU PARTIZAN ILI MEGU : Zvezda novom stotkom arhivirala Vršac i overila polufinale
Foto: Profimedia

PLEJ-OF superlige srbije

(VIDEO) CRVENO-BELI ČEKAJU PARTIZAN ILI MEGU : Zvezda novom stotkom arhivirala Vršac i overila polufinale

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale plej-ofa Superlige Srbije.

Izabranici trenera Milenka Topića su u Vršcu i u drugom meču četvrtfinala savladali istoimeni tim (109:82), i izbroili plasman u polufinale gde ih čeka bolji izduela Partizana i Mege u kom crno-beli vode sa 1:0.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Alen Omić sa 21 poenom, osam skokova i četiri asistencije (indeks 34), za samo 22 minuta igre.

Bolji kod ostalih kod domaćih bio je Stefan Đorđević sa 15 poena, dok su Momirov i Pašajlić postigli 14.

.

Prva četvrtina

Zvezda je od samnog starta pokazala da je došla po pobedu koja donosi plasman u polufinale. Gosti su u prvih šest minuta ubacili 4 trojke i stekli veliku prednost 20:6.

Vršac je u poslednja dva napada postigao sedam poena (trojka i dvojka uz faul) i tako su izabranici trenera Gorana Topića, koliko toliko smanjili zaostatak.

Druga četvrtina

Od kraja prve četvrtine gledamo interesantan meč, ali Zvezda potpuno kontroliše igru i čuva ranije stečenu prednost.

Zakucavanje Ognjena Dobrića obeležilo je dosadašnji tok meča. Zvezda je ušla u novu seriju i imala je i 21 poen prednosti 56:37. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 61:40.

Treća četvrtina

Alen Omić dominira pod obručima – pogađa uz faul za ponovnih +20, 69:49. Omić ima 17 poena, sedam skokova i četiri asistencije.Mladi centar je izašao iz igre, na parketu je Lesor. Zvezda diže razliku i jasno je da plasman u polufinale uopšte nije dolazio u pitanje. Posle 30. minuta na semaforu je 87:61.

Četvrta četvrtina

U poslednjih deset minuta postavljala su se samo dva pitanja - kojkim će se rezultatom završiti utakmica i hoće li i kada gosti ubaciti 100 i više poena. Na drugo pitanje odgovor je stigao više od četiri minuta pre kraja. Na semaforu je stajalo 101:71.

Na isteku 40. mimuta meča u dvorani Milemnijum na semaforu je pisalo: Vrtšac - Crvena zvezda 82:109

Tok meča

U prvom meču, crveno-beli su savladali Vršac 89:50

Utakmica je u potpunosti bila pod kontrolom izabranika trenera Milenka Topića koji su od početka do kraja igrali veoma dobro u odbrani. Brz protok lopte i veoma dobri procenti šuta omogućili su Zvezdi da rutinski i ubedljivo trijumfuje.

Kurir sport

Foto: KK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track