Vesela svečana večera

HUMANO SRCE KOŠARKAŠA IZ DIJASPORE: Učesnici KEPSD na aukciji prikupili ogromna sredstva (KURIR TV)

Košarka -

Minulih dana u Beogradu je sve ljude od košarke, bivše asove i entuzijaste pod obručima dočekalo sjajno organizovano 22. KEPSD (Košarkaško evropsko prvenstvo srpske dijaspore) sa sloganom: "Svetska marka, srpska košarka".

1 / 4 Foto: Promo

Svojevrsno takmičenje, koje je 1997.godine u Nemačkoj pokrenuo trener stvaraoc Miodrag Radomirović Pure, prvi put je upriličeno u Beogradu (od 18. do 20. maja 2018. godine), uz svesrdnu podršku Skupštine Grada Beograda, brojnih sponzora i medija.

Osim nadmetanja na košarkaškim parketima, ovaj turnir je imao i humanitarni karakter. Tako je na svečanoj večeri po završetku turnira, na kojoj je prisustvovalo preko 200 učesnika 22. KEPSD i gostiju, održana aukcija dresova muške seniorske reprezentacije Srbije.

Program je vodila poznata voditeljka Suzana Mančić, a prikupljeno je 204.000 dinara.

Novac je doniran Udruženju za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad "Živimo zajedno" (84.000) i Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd (120.000 dinara).

Veče je poslužilo i da se učesnici provesele. Najveseliji među njima su bili članovi ekipe 4K Priština, koji su i tokom turnira imaju najveću podršku sa tribina.

Kurir sport

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track