Košarkašice Srbije gostuju Švajcarskoj

Kvalifikacije za Eurobasket

Košarkašice Srbije gostuju Švajcarskoj

Košarka -
Teren u Friburgu je specifičan, publika je bučna i nije se lako privići na uslove koji daleko više odgovaraju domaćem timu, kaže Marina Maljković

U osmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo najbolje košarkašice Srbije gostuju u Švajcarskoj. Posle veličanstvene pobede protiv Crne Gore (72:56), izabranice selektorke Marine Maljković u petak u ranim jutarnjim časovima putuju u Švajcarsku, gde će u subotu (17:30) u Friburgu odigrati veoma važnu utakmicu.

"Očekuje nas veoma teško gostovanje. Reprezentacija Švajcarske koju smo u Smederevu savladali sa 24 poena razlike sasvim drugačije igra na svom terenu nego na gostovanjima. Nemaju visokih igračica, zato forsiraju zonu 40 minuta, igraju veoma agresivno i oslanjaju se na šut iz daljine. Teren u Friburgu je specifičan, publika je bučna i nije se lako privići na uslove koji daleko više odgovaraju domaćem timu. Koliko su nezgodne na svom terenu, uverili su se naši najveći rivali, Crna Gora i Poljska, koje su na gostovanju u Švajcarskoj stigli do bodova bukvalno u poslednjim minutama", upozorava Marina Maljković, selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije.

Atmosfera u našem timu je pozitivna uprkos činjenici da su mali izgledi da zbog povreda Sara Krnjić i Jelena Milovanović budu u sastavu koji će se suprostaviti Švajcarskoj u Friburgu:

"Od prvog dana priprema imamo problema sa povredama. Neizvesno je da li će Sara i Jelena moći da nam pomognu u Švajcarskoj. Bez obzira na sve, moramo imati maksimalnu pristup, punu koncentraciju od prvog do poslednjeg minuta. Takođe, moramo ispraviti greške iz prvog duela protiv Švajcarske. Tada smo imali 24 izgubljene lopte, što u Friburgu moramo da smanjimo na najmanju moguću meru, ako želimo trijumf koji nas ostvalja u igri za plasman na Evropsko prvenstvo", zaključila je Marina Maljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track