VEČITI DERBI: Produžetak serije ili Zvezdino novo finale?
Foto: Printscreen

BORBA

VEČITI DERBI: Produžetak serije ili Zvezdino novo finale?

Košarka -

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras igraju drugi meč polufinalne serije plej-ofa Superlige, nakon što crveno-beli vode sa 1:0 i imaju priliku da novom pobedom izbore finale.

Ekipa Milenka Topića pre dva dana je ubedljivo slavila 87:62 kao nominalni domaćin, koji će sada da bude Partizan pred svojim navijačima.

Zvezda juri sedmo uzastopno finale, odnosno ukoliko trijumfuje dobiće šansu da osvoji četvrtu titulu prvaka Srbije u nizu, ali trener Topić poziva na oprez.

"Odradili smo tek prvo poluvreme, na redu je novi duel i moramo da se osvezimo za njega. Svesni smo da će druga utakmica biti još teža. Dobićemo reakciju Partizana i ukoliko želimo da pobedimo, moramo da igramo na isti način, možda čak i jače", rekao je Topić.

Trener Partizana Nenad Čanak priznaje da je njegov tim pod imperativom.

"U situaciji smo iz koje nema nazad. Pobedi ili idi kući. Zdravstveni bilten nije dobar pa će oni koji su spremni, morati da daju još više od sebe i da odigraju i za svoje povređene saigrače. Nakon poraza, očekujem da ekipa pokaže reakciju i odigra borbeno do kraja. Samo sa takvim pristupom imamo čemu da se nadamo", izjavio je on.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde počinje večeras u 20.30 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

kurir.rs / Tanjug

foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Tri činjenice koje moraju da zabrinu i zvezdaše i partizanovce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track