ZLATIIBORCI BESNI POSLE GREŠKE DIREKTORA KLS: Nećemo putovati na treći meč sa Vršcem!
Foto: Beta

skandal na pomolu

ZLATIIBORCI BESNI POSLE GREŠKE DIREKTORA KLS: Nećemo putovati na treći meč sa Vršcem!

Košarka -

Košarkaški klub Zlatibor saopštio je da u slučaju poraza od Vršca u drugom meču razigravanja Superlige Srbije za plasman u regionalnu ABA 2 ligu neće putovati u Vršac na odlučujući duel sa klubom iz Sterijinog grada.

Direktor Košarkaške lige Srbije Leon Derleon promenio je ranije donesenu odluku i domaćinstvo u evevntualnoj trećoj utakmici razigravanja za popunu ABA 2 lige oduzeop Zlatiboru i na osnovu boljeg plasman u KLS naknadnom odlukom po što je serija počela dodelio ga Vršcu.

"Na osnovu saopštenja koje nas je zateklo u autobusu na putu za Vršac, danas (četvrtak, prim. aut) oko 13,00 časova, a jedan dan nakon odigrane prve utakmice na kojoj smo bili domaćini po odluci direktora lige, a na osnovu plasmana u Super ligi Srbije, a u borbi za sedmo mesto i eventualni ulazak u ABA 2 ligu, direktor lige Leon Deleon donosi odluku i oduzima nam domaćinstvo u eventualnoj trecoj utakmici i dodeljuje ga ekipi Vršca pod izgovorom “velike sopstvene greške”.

Tim povodom KK Zlatibor izdaje sledeće saopštenje:

”Poštujemo i poštovali smo svaku odluku čelnika lige, poštovaćemo i u ovom slučaju prvobitnu odluku,to jest. Saopštenje br.20-2017/18 od 4.juna 2018.godine po kojoj smo mi domaćini u prvoj već odigranoj utakmici i eventualnoj trećoj utakmici. Ne možemo prihvatiti, a smatramo i potpuno nelogičnim menjanje odluke o dodeli domaćinstva u već započetoj seriji. Ako dođe do odigravanja treće utakmice ekipu Vršca čekamo na Zlatiboru u nedelju u punoj hali, jer su karte za ovu seriju prodate unapred u paketu. Ako na snazi ostane neosnovana odluka direktora lige KK Zlatibor u nedelju neće putovati u Vršac", stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik KK ZlatiborRajko Pelverović, kako kaže, sa Rudnika na putu za Vršac.

Podsetimo, direktor košarkaške lige Srbije Leon Deleon priznao je grešku u vezi sa dodeljivanjem domaćinstva u mečevima baraža za popunu ABA 2 lige.

- Velikom greškom direktora takmičenja prednost domaćeg terena u plej ofu za 7. i 8. mesto data je KK Zlatibor. Prema čl. 5 stav 5 i čl.9 stav 10 Propozicija takmičenja prednost treba da ima KK Vršac. U skladu s tim, u slučaju da se bude igrala treća utakmica, igraće se 10.06.2018. i domaćin će biti KK Vršac - navodeno je u saopštenju lige.

U prvom meču igranom u Čajetini Zlatibor je slavio 88:78.

Kurir sport

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan doveli sjajne napadače za iste pare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track