RADONJIĆ, JOVIĆ I MAČVAN PODIGLI PEHAR: Bajernu dupla kruna i Evroliga
Foto: KK Bajern

dobra sezona

RADONJIĆ, JOVIĆ I MAČVAN PODIGLI PEHAR: Bajernu dupla kruna i Evroliga

Košarka -

Košarkaši Bajerna su posle Kupa, osvojili i titulu u prvenstvu. Nemačke. U odlučujućem, petom, meču finalne serije su rutinski savladali Albu – 106:85 (32:19, 26:20, 28:22, 20:24).

Bilo kakva dilema oko pobednika je rešena već posle prvih 10 minuta, a još jednu dobru partiju pružili su Stefan Jović (5, 6as, 4sk) i Vladimir Lučić (12, 5sk), dok je povređeni Milan Mačvan pružao podršku sa klupe.

Podsećanja radi Bavarci su sa Aleksandrom Đorđevićem na klupi podigli trofej u Kupu, da bi posle poraza u polufinalu Evrokupa došlo do prekida saradnje. Na njegovo mesto je došao nekadašnji strateg Crvene zvezde Dejan Radonjić, koji je tako nastavio seriju odličnih rezultata. Crnogorskom stručnjaku je to četvrti uzastopni trofej u nacionalnim šampionatima, a prvi za Bavarce trogodišnje dominacije Bamberga.

- Bilo je teško, ali je sada sve dobro – kratak je bio Radonjić koji je nedugo zatim „okupan“ pivom od strane Maika Cirbesa.

U Evroligi će naredne sezone igrati Real Madrid, Barselona, Baskonija, Gran Kanarija, Fenerbahče, Darušafaka, Efes, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA, Himki, Makabi, Žalgiris, Bajern, Armani i Budućnost.

Kurir sport

Foto: KK Bajern

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POČELO JE! SRBIJA U PUNOJ SNAZI, KOSTARIKA U VELIKOM PROBLEMU! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track